Anette Selander, Eva-Lisa Öberg och Jeanette Stengel.

Anette Selander, Eva-Lisa Öberg och Jeanette Stengel.

22 februari 2023

Korttidsboendet på Kvarnbacken firar 10 år

På fredag 24 februari är det nästan precis tio år sedan korttidsboendet på Kvarnbacken öppnade. Det firar personalen med gott fika och öppet hus för inbjudna gäster mellan klockan 13 och 15.30.

– Vi vill visa upp vår fina verksamhet och jag är så glad över alla medarbetare som gör ett kanonjobb. Det är också i mångt och mycket medarbetarna som planerat firandet, berättar enhetschef Anette Selander.

Mötet med människor viktigt

En av de som engagerat sig i fredagsfesten är undersköterskan Eva-Lisa Öberg. Hon har jobbat inom vård och omsorg i Kramfors kommun sedan hon tog studenten och trivs väldigt bra med det. Att se varje människa och ta vara på alla möten är något hon sätter värde på.

– Vi strävar efter att det ska vara en hemkänsla på korttids. Därför brukar jag ofta baka så att goda dofter sprider sig i lokalerna. Det har jag gjort även nu, med baktanken att vi ska ha något på kakfaten vid jubiléet, berättar Eva- Lisa.

Ett antal tidigare medarbetare har bjudits in, vissa var med redan vid starten 2013. Även politiker och chefer inom välfärdsförvaltningen har fått en inbjudan samt andra verksamheter som korttidsboendet har kontakt med, till exempel kosten, demensteamet och biståndshandläggare.

– Och skulle någon anhörig eller vän till en boende vilja komma, säger vi inte nej till det, säger Anette Selander.

En äldre persons armar och händer vilar på ett bord. Framför finns en kaffekopp.


Hem för många under begränsad tid

Sedan korttidsboendet flyttades från Ytterlännäsgården har det hållit till i samma lokaler på Kvarnbacken. Antalet rum/platser är tio och antalet årsarbetare är lika många.

Hit kommer människor som av olika anledningar behöver vård och omsorg under en begränsad tid. Kanske väntar man på plats på särskilt boende, kanske har man en skada som gör att man inte kan bo hemma, kanske går man mot palliativ vård. Korttidsboendet fungerar också som avlastning för anhöriga.

– Vi möter så väldigt många människor med olika behov. Det gäller att kunna ställa om fort och vara flexibel i vårt sätt att arbete, säger Jeanette Stengel, undersköterska.

– I hela mitt liv har jag jobbat med människor och jag är stolt över det vi gör här på korttids.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Anette Selander
Enhetschef Kvarnbacken
0612-801 61
anette.selander@kramfors.se