• Ådalsskolan med i satsning
  på dataspelsbranschen

  Hur kan Ådalsskolan bidra med kompetensförsörjning så att dataspelsbranschen får samma tillväxt i Västernorrland som i andra regioner? Med den frågeställningen i fokus träffade Bron Innovation rektor Peyman Vahedi i tisdags för ett samtal.
 • Nya arenaupplevelser
  utvecklas i Kramfors

  Kramforsföretaget Bluecom, som levererar wifi- och nätverkslösningar till stora evenemang, har inlett ett samarbete med BizMaker Incubator samt Svenska hockeyligan, Svenska damhockeyligan och Hockeyallsvenskan för att utveckla nya arenaupplevelser.
 • Kramforsskolans sexor åker
  på naturfilmsfestival

  I slutet av veckan kommer det vara en något decimerad skara elever på Kramforsskolan. Då åker nämligen 23 tjejer och killar från årskurs 6 till Hunnebostrand på en filmfestival. Där ska de producera och tävla i naturfilm.
 • Vi byter höjdsystem
  Från och med den 1 januari 2020 har Kramfors kommun bytt referenssystem i höjd till det nationella höjdsystemet RH2000. Det innebär att all höjddata och alla inmätningar till kommunens kartor fortsättningsvis kommer att göras i RH2000.
 • Snöbrist stoppar öppning
  av Latbergsbacken i år

  Latbergsbacken kommer inte att öppna denna säsong. Den milda vintern ställer till det och de förhoppningar som fanns att kunna producera snö har gått om intet med de varma temperaturerna.
 • Lägesrapport om återvinningscentralen i Ullånger
  Vi har tidigare berättat om den planerade återvinningscentralen i Ullånger. Av olika anledningar har bygget försenats, men vi kan nu meddela att om allt går enligt planerna invigs centralen i oktober 2020.
 • Nattis – en trygghet för både barn och föräldrar
  I vår kommun går det bra att kombinera föräldraskap med att jobba på andra tider än dagtid. Sedanen tid erbjuder vi nämligen barnomsorg på det som kallas obekväm arbetstid på Barnbackens familjecentral i Kramfors.
 • Flygplatspengarna är fördelade
  Vid Kommunstyrelsens möte i tisdags fördelades de 9,1 miljoner kronor som Trafikverket tilldelat Höga Kusten Airport ägarkommuner. Flygplatsen får 3,166 miljoner kronor. Kramfors och Sollefteå kommuner delar lika på resten.
 • Västernorrlands bästa
  Företagsklimat 2025!

  Nytt år, nya möjligheter - tillsammans med näringslivet ska Kramfors kommun jobba för att lyfta kommunen till ett bättre läge.
 • Dialog med regeringen
  om social dumpning

  Vi har med vårt tidigare kommunalråd Jan Sahlén (S) i spetsen lyft frågan om social dumpning till riksnivå. När civilminister Lena Micko (S) besökte oss i november bjöd hon därför in till rundabordssamtal. Idag var det dags – utredningen har börjat!