• Tuff utmaning för Alliansen och andra idrottsföreningar
  Covid–19 och förbud för sammankomster med fler än 50 personer slår inte bara hårt mot kulturen och besöksnäringen. Idrotten drabbas också när verksamheter ska drivas i samma omfattning som tidigare – men med ökade kostnader och lägre intäkter.
 • Familjehemssamordnare till Kommunförbundet Västernorrland
  Kommunförbundet Västernorrland söker familjehemssamordnare till den gemensamma familjehemsorganisationen, GFO.

 • Personal och brukare på äldreboende. Inget undantag för anhöriga besökare med positivt antikroppstest
  Folkhälsomyndigheten har kommit med en ny bedömning gällande antikroppstester för covid-19.
 • Naturstigen längs Kyrkviken snart helt klar
  Att promenera längs Kyrkviken är mycket populärt bland kramforsborna. Nu är två av tre etapper av naturstigen snart klara.
 • Besök ute på äldreboenden möjliggörs av plexiglas
  I mitten av juni meddelade regeringen att det nationella förbudet mot besök på äldreboenden förlängs till den 31 augusti. Sedan en tid tillbaka har vi satt upp plexiglas utomhus för att göra det möjligt för boende att träffa sina anhöriga.
 • Fortsatt försörjningsstöd för barnfamiljer trots höjt bostadsbidrag
  De barnfamiljer i Kramfors kommun som får ta del av regeringens satsning på bostadsbidragstillägg under coronakrisen får behålla hela försörjningsstödet. Det beslutade välfärdsnämnden vid sitt sammanträde den 1 juni.
 • Årets lovskola är avslutad
  Kramfors kommuns lovskola för högstadiet är avslutad för detta läsår. Lovskolan har arrangerats på Gudmundråskolan och sista dagen för eleverna var i torsdags. Personalen gjorde sin sista dag under fredagen.
 • Annika - en av drygt 265 Kramforsambassadörer
  Annika Wångby Stattin, 58, är frilansande musiker och verksamhetsledare för Stiftelsen Mannaminne i Häggvik. Hon är dessutom en av drygt 265 Kramforsambassadörer. Läs hennes berättelse!
 • Håll koll på brandrisk och eldningsförbud
  Just nu råder eldningsförbud i Västernorrlands län. Det innebär att det är förbjudet att elda i skogen, men det är tillåtet att grilla och laga mat vid särskilt iordningställda platser. Du bör dock vara extremt försiktig.
 • Hedersstipendiet tilldelades
  Marja-Leena Paananen

  Kultur-och fritidsenheten delar årligen ut ett hedersstipendium för att uppmuntra och synliggöra goda krafter inom kulturen. Denna gång har vi valt att lyfta fram Marja-Leena Paananen, som på ett förtjänstfullt sätt med stort engagemang samt många timmars ideellt arbete gjort en värdefull kulturell insats under många år som ordförande för Kramfors finska förening.