Andreas Johansson, huvudtränare Kemjoh Hapkido

Kemjoh Hapkido

Kemjoh Hapkido, med klubblokal i Fiskja, är taekwondoföreningen med verksamhet för allt från nybörjare till aktiva in den yppersta världseliten.
– Vi har fostrat landslagsrepresentanter sedan 90–talet och engagerat många barn, ungdomar och vuxna genom åren, säger grundaren och huvudtränaren Andreas Johansson.

Kemjoh har gått från att vara en lokal förening med inriktning på enbart taekwondo till att bli en av Sveriges mest framgångsrika taekwondoföreningar genom tiderna, som fostrat landslagsrepresentanter sedan tidigt 90 tal. Idag erbjuder Kemjoh även Brazilian Jiujitsu, MMA, Hapkido Cagefit, Thaiboxning samt ett x-fit gym i sin lokaler.

– Vi har allt från nybörjare till elit i dessa grenar och vi bedriver företagsträning i samarbete med andra idrottsföreningar som anlitar oss från allt från rehab till uppbyggnads– och smidighetsträning, förklarar Andreas Johansson.

Han anser att man erbjuder en väldigt bred plattform för många.
– Något som vi brinner för är den familjära känslan. Ett exempel är att vi erbjuder rabatterad gymträning för föräldrar när deras barn grupptränar.
–Vi tävlar dessutom över hela världen vilket gör att man får vara med om många fantastiska saker vid sidan av tävlingsarenorna.

Vilka stora utmaningar har ni?
– Ekonomin och det faktum att vi som kampsportförening inte satsas på lokalmässigt som till exempel andra idrotter, som ridsport och de stora lagsporterna. Även vi är beroende av att ha fasta lokaler där vi kan låta våra mattor och träningsutrusning ligga kvar utan att vi måste plocka fram och bort allt innan och efter varje pass. Vi måste hela tiden stå för alla kostnader själva, vilka är ganska omfattande.
– Ett annat stort problem är att många barn slutar träna nu under rådande omständigheter.

Hur går det med rekrytering av ledare och styrelsemedlemmar?
– Det är svårt att rekrytera eftersom ledarna, förutom plattform och tränarutbildningar, även behöver gedigen och lång erfarenhet av den grenspecifika träningen för att kunna lära ut tekniker och övningar på ett säkert och korrekt sätt.

Har ni satt några framtidsmål?
– OS–medalj är det stora målet, men framför allt att kunna ha en levande bygd och kunna erbjuda barn och ungdomar kvalitativ träning och fritid och alternativ till stillasittande – och att förebygga en för tidig debut av alkohol och droger.

FAKTA om Kemjoh Hapkido
Grundad: 1991.
Ordförande: Tommy Wallin.
Verksamhet: TKD, MMA, BJJ, GYM, HKD och CAGEFIT.
Antal medlemmar/aktiva: 3-400
Sociala medier: www.kemjoh.se Länk till annan webbplats.

Intervjun med Kemjoh Hapkido publicerades i augusti 2021.

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Patrik Asplund
Chef Kultur- och fritidsenheten
Tel: 0612-80170
patrik.asplund@kramfors.se