Tobias Kock K-A Fotboll

Tobias Kock K-A Fotboll

Kramfors-Alliansen Fotboll

Damlaget – som bedrivs i samarbete med Frånö SK – laddar för comeback i division II. Herrlaget kom tvåa i division IV i fjol men fick en friplats till division III, som man sa ja till. Det finns mycket att glädja sig åt för Kramfors–Alliansens Fotboll. Men det roligaste, och viktigaste, är bredden i ungdomsverksamheten.

Tobias Kock sitter i styrelsen för fotbollssektionen. Han har en bakgrund som duktig hockeyspelare, men jobbar nu för fotbollen.
– Sektionsstyrelsen består av sex personer men vi söker mötesordförande. Håkan Byström, som är huvudstyrelsens ordförande, finns där som en resurs för oss och håller även koll på ekonomin.
– Vi har ett antal grupperingar som har ansvar för olika arbetsområden. På sikt ska vi hitta en sektionsordförande, men vi vill ha fler involverade i verksamheten som kan göra så att inte det mesta hamnar på några få personer. Den modellen tror vi inte riktigt på, säger Tobias.

Seniorlagen har klivit uppåt i seriesystemen till denna säsong. Hur ser det ut i övrigt?
– Vi jobbar hårt för att intresset för Ligafotbollen ska öka och att få in barn i verksamheten ännu tidigare. Där har vi något som heter Skoj med boll som vi hoppas mycket på, liksom Playmakers som riktar sig bara till tjejer. Det här är projekt som skapats av Svenska Fotbollförbundet.
– Ser man till ungdomslagen har vi det rätt bra ställt och det äldsta pojklaget vann sin serie förra säsongen. Därifrån kan det successivt komma upp spelare till A–laget.

Hur tror du att det går för seniorlagen?
– På herrsidan bygger vi på den stomme vi hade i fjol, plus att vi får tillbaka Johannes Thelin och Axel Karlstedt från Gottne. Dom två och några bra tillskott till gör att vi hoppas kunna etablera oss som ett bra division III–lag.
– På damsidan har har vi planer på ett samarbete med Bollsta IK som vi tror ska ge positiva effekter för oss båda. Ambitionen är att skapa fler möjligheter för båda föreningars flick– och damspelare.
– Målsättningen är att våra båda seniorlag ska bestå till största delen av spelare från den egna kommunen.

Vilken betydelse tror du att K–A Fotboll har för stan?
– Vårt varumärke är otroligt starkt och ser man det inte bara rent sportsligt utan i ett större, samhälleligt perspektiv engagerar vi många invånare, skapar meningsfull fritidssysselsättning, bidrar till folkhälsan, fostrar ungdomar och ger dem en starkare identitet.

Vilka ser du som er största utmaningar?
– Att få ännu fler att hjälpa till på olika sätt, om det så är att jobba i styrelse, vara ledare eller breda mackor vid aktiviteter. Öka engagemanget hos fler vuxna. Det är främst det. Ekonomin är också något som alltid kräver sitt.
– Vi har stor prioritet på ungdomsverksamheten, att utbilda ledare och satsar rätt stora resurser på att alla ska ha bra material och att alla matchställ ska vara fräscha.

FAKTA OM KRAMFORS–ALLIANSEN FOTBOLL
Grundad: 1904 (sedan skedde sammanslagningen mellan Östby IF och Kramfors IF 1971).
Ordförande: Håkan Byström (i huvudstyrelsen).
Verksamhet: Seniorlag på herr– och damsidan, juniorlag, pojklag, flicklag och Ligafotbollen.
Antal aktiva: cirka 350–400, varav cirka 50–60 ledare.
Sociala medier: Hemsida idrottonline.se/Kramfors-Alliansen-Fotboll Länk till annan webbplats. och Facebook facebook.com/kafotboll Länk till annan webbplats.

Intervjun med Kramfors-Alliansen Fotboll publicerades i februari 2022.

KA-Fotboll, Äldsta pojklaget firar seriesegern 2021

KA-Fotboll, Äldsta pojklaget firar seriesegern 2021

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Patrik Asplund
Chef Kultur- och fritidsenheten
Tel: 0612-80170
patrik.asplund@kramfors.se