Mannaminne är en museianläggning, ett "allkonstverk" beläget i Häggvik, Nordingrå i hjärtat av världsnaturarvet Höga Kusten i Ångermanland. Konstnären Anders Åberg har tillsammans med hustrun Barbro, vänner och snickare skapat och utvecklat Mannaminne under nästan 40 år.
Ett unikt skapande
Ledstjärnan för Anders Åberg var att koppla ihop människors liv, arbete och verksamheter i det förflutna med nutiden, med sikte på en integrerad och hållbar framtid. Här synliggörs kopplingarna mellan det lokala arbetet, hantverk, tekniken och byggnadskulturen med större strömningar i ett internationellt perspektiv för att visa att det lokala och det nationella/internationella hör ihop.
En plats med ett myller av influenser
I dag består anläggningen Mannaminne av ett 50-tal byggnader, de flesta av kulturhistoriskt värde och hämtade från olika håll inom och utom landet. Flera har en omfattande konstnärlig utsmyckning och de flesta används för permanenta eller tidsbegränsade utställningar. I en del byggnader finns föremålssamlingar från många områden och tidsepoker.
På anläggning finns också många konstverk placerade utomhus. Tillsammans med insamlade föremål som till exempel båtar, spårvagnar, fordon och mycket annat utgör detta en helt unik samling av konst och historia.
Mannaminne ägs av en stiftelse.
Kontakt
Kom in, kundtjänst
Tel: 0612-800 00
Besöksadress
Torggatan 2
Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors
Kontaktperson
Ninni Mellander
Tel: 0612 - 802 52
ninni. mellander@kramfors.se
Vi bryr oss. Om dig, varandra och alla andra. Det är med stolthet vi berättar om den vackraste av platser som formats av älven, havet, skogen, kulturen, världsarvet Höga kusten och skiftande epoker. Kramfors kommun blickar framåt, mot en framtid där vi fortsätter att generöst säga hej och välkommen hem till oss.
Kramfors kommun, 872 80 KRAMFORS
Telefon: 0612-800 00
E-post: kommun@kramfors.se
Organisationsnummer: 212000-2429
km är Högakustenleden
svenska världsarv finns i Kramfors
mm per år är landhöjningen i Höga kusten
meter är spännvidden mellan Högakustenbrons pyloner
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.