12 juni 2019

Premiär för Världsarvsbussen

Nu ska det bli lättare att ta sig runt i vårt fantastiska världsarv! Från 24 juni kan du enkelt och klimatsmart åka med Världsarvsbussen till några av Kramfors pärlor, till exempel Högakustenbron, Skuleberget, nationalparken och Nordingråbygden.

Den som vill vandra Högakustenleden kan enkelt hoppa av eller på bussen som går genom området. Världarvsbussen, som ingår i DinTurs utbud, är dessutom anpassad efter båttrafiken till Högbonden och Ulvön samt övrig busstrafik. Även resande som kommer med Y-buss eller tåg kommer ha lätt för att hoppa på Världsarvsbussen.

Under vardagar ansluter busstrafiken till linje 50 som trafikerar sträckan mellan Härnösand och Örnsköldsvik längs E4. Det kommer även att finnas extra busstrafik från Härnösand och Örnsköldsvik under helgerna då inte linje 50 går.

När och vem?

Världsarvsbussen finns i trafik under perioden 24 juni till 18 augusti. Initiativet är ett resultat av samarbetet mellan kollektivtrafikmyndigheten, Region Västernorrland och Höga Kusten Destinationsutveckling/Höga Kusten Turism.

Tidtabeller och slingor

Världsarvsbussen är planerad att köra tre olika turer i vår kommun. Klicka på länkarna för att se kartor och tidtabeller.

Härnösand-Noraström-Skule naturum Länk till annan webbplats.

Nordingrå Länk till annan webbplats.

Skuleberget Länk till annan webbplats.

Hur betalar jag?

Trafiken kommer att köras med en medelstor buss och du som resenär kommer att kunna betala med betalkort eller resa med DinTurs reskort.

Mer information finns på hogakusten.com Länk till annan webbplats.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se