26 juni 2020

Ny promenadfrågeslinga i Kramfors främjar folkhälsan

Lasse Östlund, eldsjäl i Frånö SK, är en av skaparna av den nya frågeslingan på promenadstigen mellan båthamnen vid Haga Bromma och Frånö IP. En sträcka på 2,6 km med tio 1X2–frågor.

Frågorna byts ut regelbundet och scannas in via QR–koder.

– För varje genomförd promenad kan du skicka in dina svar digitalt och delta in en utlottning av priser, förklarar Lasse Östlund.

Han har förverkligat den idé som ordföranden Lasse Sjölander kom med och som även Conny Eriksson varit delaktig i. Den föddes sedan Frånö SK pga. covid–19 fick ta paus för sin bilbingo. Den är oerhört viktigt för föreningens verksamhet och fortlevnad.

– Bilbingon har finansierat en stor del av vår verksamhet under många år, säger Lasse.

Frånö SK driver ett damlag ihop med Kramfors–Alliansen och flera ungdomslag. Från och med denna säsong återupptar men även A–lagsverksamhet på herrsidan med ett lag i division VI.

– Tack vare frågeslingan får vi en ny intäktskälla och Kramfors kommun kan samtidigt erbjuda något till invånarna som främjar folkhälsan, menar Lasse Östlund.

Elisabeth Svanberg, utvecklare inom folkhälsa på Kramfors kommun, säger:

– Frågeslingan är en aktivitet som lockar olika åldersgrupper ut i naturen och till fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet är den bästa ”medicinen” för främjandet av både god fysisk och psykisk hälsa. Ut och njut!

Vilket det är många som gör också.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Linnea Nilsson

Frågor kring nyheten?

Elisabeth Svanberg
Folkhälsosamordnare
Tel: 0612-801 92
elisabeth.svanberg@
kramfors.se