23 september 2020

Talangjakt 2020 sänds digitalt

Årets talangjakt blir på grund av coronarestriktionerna digital. På torsdag den 24 september avgörs tävlingen i ABF:s lokaler i Kramfors och visas i direktsändning i studieförbundets Youtubekanal.

Talangjakt 2020, som är öppen för alla talanger och åldrar, arrangeras av Kramfors kommun i samarbete med IOGT–NTO, Polisen, ABF och Unga Örnar.

– Det här är en aktivitet som sker för att motverka användandet av alkohol, narkotika och tobak. Kommunen med samarbetspartner vill inspirera främst ungdomar att utveckla sina talanger och att vara drogfri, säger ungdomscoach Camilla Dahlin, som också är den som initierat Talangjakt.

– Talangjakten fick ett bra mottagande redan första året och både vi och våra samarbetspartners är överens om att den fyller ett viktigt syfte, säger Elisabeth Svanberg, folkhälsoutvecklare på Kramfors kommun.

Generalrep i tisdags
Genrepetitionen skedde tisdag den 22 september. Då testades också allt det tekniska.

– Vi kör produktionen i egen regi. ABF har köpt in ny teknisk utrustning och vi får hjälp med sändningen av vår medarbetare Per Håkansson från Örnsköldsvik, säger Christer Leijon, verksamhetsansvarig för ABF i Kramfors.

Kanske på fler orter 2021
Inför 2021 finns det planer på att eventuellt göra Talangjakt till ett arrangemang med uttagningstävlingar i flera av landskapets kommuner och sedan en final.

– I Talangjakt 2020 har vi faktiskt en deltagare från Härnösand och jag tror att intresset finns för att ta det här till fler orter, säger Christer Leijon.

Så här ser du talangjakten

Titta på Talangjakt 2020 torsdag 24 september med start kl 18.00 på ABF Västernorrlands YouTube–kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCKIXjYf8w5CX503jYkPyunw/featured Länk till annan webbplats.

Sändningen kommer också att ligga kvar så att man kan titta på den i efterhand.

Vinnarna utses av en jury som består av Thomas Näsholm, Natalie Buhr, Nathalie Tryggstad och Mattias Lilja.

Första till tredjepristagarna får penningpriser.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Elisabeth Svanberg
Folkhälsoutvecklare
0612-801 92
elisabeth.svanberg@
kramfors.se