07 december 2020

Bibliotekets tjänster är öppna
trots att lokalen är stängd

I och med de skärpta rekommendationerna har biblioteket pausat sin funktion som öppen samlingslokal. Men även om lokalen på huvudbiblioteket är stängd är tjänsterna öppna; faktum är att servicen är större än någonsin.

Här berättar bibliotekschef Madeleine Wallenius om vad som gäller på Kramfors bibliotek just nu:

Tidigare öppnade biblioteket sin fysiska möteslokal klockan 11, men på grund av pandemin är den nu stängd. Istället har har Kramfors bibliotek utökat sina telefontider.

  • Måndag - onsdag klockan 09-18
  • Torsdag - fredag klockan 09-15
  • Lördag klockan 11-15

Det går också bra att skickat e-post med frågor och beställningar. Se kontaktuppgifter i rutan.

Information på nätet
Du får bra hjälp via telefeon och e-post, men det går även att hitta information på bibliotekets webbplats, se kontaktrutan.

Där kan du läsa om hur du reserverar tidskrifter, filmer och cd-böcker. Det beställda materialet lämnas ut vid huvudbiblioteket entré, i närbiblioteken eller på bokbussen.

På webbplatsen kan du också läsa om hur du via olika e-tjänster kan läsa böcker, tidningar och se filmer digitalt hemma.

Närbiblioteken
Biblioteken i Ullånger och Nordingrå är öppna utan personal. Du behöver då en tagg för att komma in. Reserverade böcker lämnas där varje tisdag. Nordingrås lokal stänger vid årsskiftet.

Bokbussen
Bokbussen kör enligt sitt uppgjorda schema. Personalen hjälper dock inte till att leta i hyllorna utan arbetar bakom plexiglas. Ett tips är att reservera böckerna innan besöket så att de kan lämnas ut på ett säkert sätt.

Boken kommer
Satsningen ”Boken kommer” är riktad till dig som befinner dig i riskgrupp och inte kan lämna ditt hem. Om du reserverar böcker så kommer någon ur bibliotekspersonalen och levererar dem till dig där du bor på ett tryggt och säkert sätt.

Utskrifter
Det är fortfarande möjligt att få hjälp med att skriva ut dokument, men du får inte gå in i lokalerna. Du behöver alltså mejla in dokumenten eller använda den princh-app som biblioteket har. Läs mer om det på webbplatsen. Utskrifterna lämnas ut vid entrén på överenskommen tid.

Skolorna
Kommunens pedagoger har möjlighet att använda en tagg (inpasseringsbricka) för att besöka biblioteket med eleverna mellan klockan 9 och 11.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck