Ungdom med gitarr
28 december 2021

Unga arrangörer bygger framtidens kulturliv

Nu startar projektet KulturCrew Västernorrland! I projektet ges du som ungdom mellan 10-25 år möjlighet att nätverka, utveckla din kunskap om evenemang och skapa egna evenemang.

Projektet ska hjälpa ungdomar att skapa sina drömevent, på plats där de bor. Det kan vara allt från dans, musik och teater till LAN, film, konst och hantverk. I projektet kommer du som ungdom mellan 10-25 år ges möjlighet att möta eldsjälar och yrkesverksamma inom kulturbranschen. Projektets mål är att skapa minst ett KulturCrew i varje kommun i Västernorrland.

Vill du delta? Ansök nu!

Projektet inleds med en webbsänd träff 31/1. Då får du träffa alla deltagare, yrkesverksamma inom branschen, mentorer och elsjälar inom kulturlivet. 27-28 februari planeras en träff för alla på plats i Sundsvall. Anmälan görs via telefon eller e-post: 076-3385953, kulturcrew@biwa.se

Projektet söker också mentorer från branschen

KulturCrew söker även dig som är arrangör av evenemang och som vill dela med dig av dina kunskaper. Alla typer av evenemang ryms inom KulturCrew, så det kan vara allt från musik, teater konst, dans till LAN. Som mentor får du möta andra arrangörer och utbyta erfarenheter. Mentorerna erbjuds digitala utbildningsträffar för mentorskapsdelen, men som också kan bidra till utveckling av det egna arrangörskapet.

Mer information

KulturCrew Västernorrland genomförs på uppdrag av Riksteatern Västernorrland, med stöd av länets sju kommuner, Region Västernorrland, m.fl.
Mer information om projektet finns här: Kulturcrew | biwa Länk till annan webbplats.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Karin Högström, kulturutvecklare
Tel: 0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se

Ninni Mellander, enhetschef kultur
Tel: 0612-802 52
ninni.mellander@kramfors.se