På Familjecentrum kan vi erbjuda intensiv familjebehandling på hemmaplan under en avgränsad tid. Vilket stöd du kan få beror på vilka behov som finns just för dig och din familj.
Det kan till exempel handla om:
Vi finns för dig som:
Vi ser familjen som en helhet som består av flera delar, där alla delar påverkar varandra. Om en del av helheten inte mår bra påverkar det hela familjen.
Familjebehandlingen baserar sig på ett nära samarbete med familjen och syftar till att stödja och stärka familjemedlemmarna för att återfå ett fungerande familjesystem.
Arbetet bygger på att alla i familjen är fullvärdiga samarbetspartners. Som förälder krävs det ett stort engagemang, även om det just nu känns som att det är barnet eller ungdomen som ska förändra sitt beteende.
Vi har ett framtidsinriktat arbetssätt och tittar efter det som fungerar och är konkret. Målet är att hitta nya fungerande mönster och förhållningssätt eller återvända till det som tidigare fungerat. Samarbetet börjar med att vi tillsammans försöker förstå hur den problematiska situationen uppstått. Vi pratar tillsammans om de mål som behöver uppnås under behandlingstiden.
Samtalen, som sker tillsammans i familjen eller enskilt, stärker banden inom familjen och skapar positiva relationer så att familjen kan hitta nya möjligheter att hantera vardagen. Du kan få praktiskt stöd och handledning som förälder om du upplever vardagen med barnen som svårhanterlig. Du kan få tips och idéer om hur du kan få en närmare relation till dina barn och bli en ännu bättre förälder.
Behandlingen och stödet på Familjecentrum är kostnadsfritt.
Vi som arbetar på Familjecentrum är utbildade familjebehandlare och har lång och bred erfarenhet av att arbeta tillsammans med familjer, barn och ungdomar. Vi tror att vår erfarenhet och våra generella kunskaper, tillsammans med era kunskaper om hur er familj fungerar, kommer att leda arbetet framåt.
Familjecentrum är en verksamhet inom socialtjänstens enhet för barn och unga. Vi arbetar på uppdrag av socialsekreterare och kontakten ska gå via dem.
Kontakta mottagningssekreterare inom kommunens socialtjänst. Där kan du ansöka om insatser hos oss. En socialsekreterare kommer då att utreda om ni har rätt till insatser och fattar i så fall beslut om det.
Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt på denna sida.
Kontakt
Mottagningsgruppen
0612-802 06
Besöksadress
Stationsgatan 19
Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors
Fax
0612-106 70
Vi bryr oss. Om dig, varandra och alla andra. Det är med stolthet vi berättar om den vackraste av platser som formats av älven, havet, skogen, kulturen, världsarvet Höga kusten och skiftande epoker. Kramfors kommun blickar framåt, mot en framtid där vi fortsätter att generöst säga hej och välkommen hem till oss.
Kramfors kommun, 872 80 KRAMFORS
Telefon: 0612-800 00
E-post: kommun@kramfors.se
Organisationsnummer: 212000-2429
km är Högakustenleden
svenska världsarv finns i Kramfors
mm per år är landhöjningen i Höga kusten
meter är spännvidden mellan Högakustenbrons pyloner
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.