Sebastian Näslund är glad att han fått chansen lära sig mer om vardagsekonomi.
Betala räkningar, ingå avtal, skaffa lägenhet, bli sambo, spara pengar… Det är mycket man behöver tänka på som ung vuxen. För att räta ut några frågetecken ordnar TRIA två kunskapsdagar i ämnet med hjälp av Ekonomismart.
Teatercaféts föreläsningssal på Kramfors Folkets Park är fylld av vetgiriga och intresserade unga människor. De som är med på kursen är alla mellan 18 och 30 år och kommer från projekt Tria, Arbetsmarknadsenheten, Arbetsförmedlingen. Några av dem har blivit beviljade ekonomiskt bistånd.
Nöjd deltagare
20-årige Sebastian Näslund från Lunde är en av de 26 deltagarna. Han berättar att han redan fått en annan syn på det här med ekonomi.
- Oftast har jag inga problem med att hålla i pengarna, men visst kan det hända att det drar iväg. Kursen är därför väldigt intressant och nyttig.
Medveten satsning mot ungdomar
- Under våren hade vi en satsning på vardagsekonomi, som var uppskattad. Vi har ett bra samarbete med till exempel Kronofogden och vet att all kunskap är behövlig, berättar Jessica Westin och Tuula Milz från Tria.
Jessica Westin och Tuula Milz från projekt TRIA.
När erbjudande från Ekonomismart kom var det därför lätt att tacka ja. Ekonomismart är ett samarbete mellan Folkuniversitetet, Konsumentverket, Kronofogden och Finansinspektionen. De sex anställda har sitt säte i Karlstad, men reser över hela Sverige för att delge kunskap.
- Vi kommer inte med några pekpinnar, utan vill så ett frö. Genom insikt och kunskap kan man ta kommando i sitt liv, säger Emelie Vennberg och Adam Dahlin.
Under den första dagen koncentrerade man sig bland annat på konsumenträtt. Budget är ett annat viktigt område. Reklam och marknadsföring, vardagsekonomi, sparande och samboregler är ytterligare viktiga saker att belysa.
Emelie Vennberg och Adam Dahlin, Ekonomismart.
TRIA är ett projekt som
delfiansieras via
Uppdaterad: 2017-09-28 Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck
Frågor kring nyheten?
Jessica Westin
TRIA
0612-802 75
073-041 79 20
jessica.westin@kramfors.se
Vi bryr oss. Om dig, varandra och alla andra. Det är med stolthet vi berättar om den vackraste av platser som formats av älven, havet, skogen, kulturen, världsarvet Höga kusten och skiftande epoker. Kramfors kommun blickar framåt, mot en framtid där vi fortsätter att generöst säga hej och välkommen hem till oss.
Kramfors kommun, 872 80 KRAMFORS
Telefon: 0612-800 00
E-post: kommun@kramfors.se
Organisationsnummer: 212000-2429
km är Högakustenleden
svenska världsarv finns i Kramfors
mm per år är landhöjningen i Höga kusten
meter är spännvidden mellan Högakustenbrons pyloner
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.