06 november 2017

Vi sjunger hjärna

Tycker du om att sjunga i kör och har ett funktionshinder, då är detta kören för dig och din vän eller anhörige. På två orter i Kramfors kommun har man i några år träffats och sjungit tillsammans.

Kören är en studiecirkel som arrangeras av studieförbundet Bilda tillsammans med Kramfors kommuns frivilligsamordnare Ulrika Viberg. Under hösten så har man träffats och sjungit tillsammans på tisdagskvällar i Ullånger och på torsdagskvällar i Kramfors.

– Det här är andra året som vi har hållit på och det har blivit ett uppskattat och efterlängtat avbrott i vardagen för körmedlemmarna, säger Ulrika Viberg. 

Vi sjunger hjärna är en kör för personer med funktionshinder (som orsakats av till exempel demens, afasi, stroke eller förvärvad hjärnskada) och deras anhöriga/vän.

Repertoaren består av klassiska ”örhängen” och gamla godingar, men även av önskelåtar från körmedlemmarna.

Körledare i Ullånger är Kent Könberg och Siv Börlin, i Kramfors är det Ewa Rödén och Karin Hellström. Idén med kören är inspirerad av det engelska konceptet ”Singing for the brain”.

– Nu är det snart slut för den här säsongen men vi fortsätter att sjunga till våren, säger Ulrika som också vill passa på att informera om kommunens sju mötesplatser som finns runtom i bygden.

Mötesplatserna  drivs av volontärer och där träffas vi för att fika, träffa nya och gamla vänner, umgås och delta i trevliga aktiviteter.

Vill du veta mer om mötesplatserna, klicka på länken här nedan
Läs mer här

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Frivillig samordnare
Ulrika Viberg
Tel: 0612-800 82

ulrika.viberg@kramfors.se