09 september 2019

Helen är årets handledare i Kramfors

Helen Persson som arbetar på Sundbrolunds vård- och omsorgsboende i Ullånger, är utsedd till årets handledare 2019 i Kramfors och därmed nominerad till Årets handledare i Vård- och omsorgscollege Västernorrland.

Genom att arbeta utifrån det salutogena förhållningssättet ser Helen till hela den boendes livssituation. Med salutogent förhållningssätt, menas i korthet, att lägga tonvikten på vad det som gör att människor mår bra och är vid god hälsa. Helens lugna arbetssätt har en positiv inverkan som sprider sig och som bidrar till den trevliga atmosfären på boendet.

Helen ser sin omgivning, är inlyssnande och förmedlar kunskaper och erfarenheter på ett lugnt och inspirerande samt nyfiket sätt. Hon förmedlar en positiv bild av verksamheten och uppdraget som undersköterska.

Sin mångåriga erfarenhet av vård- och omsorgsyrket använder Helen på ett sätt som människor inspireras av. Hon lär sig gärna nya saker och förmedlar dessa till sina kollegor och studerande och bidrar på så sätt till att utveckla verksamheten.

Varje år delar Vård- och omsorgscollege ut priset ”Årets handledare” till en handledare som är extra kunnig och engagerad i sitt uppdrag. Någon som hittar nya kreativa sätt att stötta och underlätta lärande hos sina elever, som är positiv och peppande, och som uppmuntrar till ett arbetssätt som är bra både för eleven själv och den som eleven ska hjälpa.

Årets handledare i Västernorrland utses den 20 september.

Ett stort grattis och lycka till önskar vi Helen!

Relaterad nyhet
Nominera årets handledare 2019 Länk till annan webbplats.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef
Stöd, vård och omsorg
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se