08 oktober 2019

Lions Club Nyland skänker gosiga igelkottar

När socialtjänsten träffar barn kan något mjukt, som till exempel en igelkott, vara det som ger extra trygghet när det kanske inte känns så bra.

Åsa Harnesk är socialsekreterare och arbetar med barn och unga i Kramfors kommun. Åsa fick idén från en annan av Sveriges socialtjänster, att höra med Lions om de kunde hjälpa till. Åsa kontaktade Lions Club i Nyland och snart landande en hel kartong med igelkottar hos socialtjänsten i Kramfors. Mjukisdjuren kommer att delas ut till barn som socialsekreterarna kommer i kontakt med.

– Ett mjukisdjur kan göra stor skillnad för ett barn när det inte känns bra runtomkring. Det är också något vi kan samtala kring med de barn vi träffar, säger Åsa Harnesk.

Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar. Föreningen engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt och har som mål att göra världen till en bättre värld att leva i. Lions Club i Nyland startades 1959 och bedriver bland annat verksamheten på Lionsgården i Hammar, Nyland. I juni i år anordnade föreningen den populära och alltid välbesökta Hammars marknad för den fyrtioåttonde (48) gången.

Vi säger, tusen tack till Lions för ert stora engagemang och dom fina igelkottarna!

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Åsa Harnesk
Socialsekreterare Barn & unga
0612-802 27
asa.harnesk@kramfors.se