08 november 2019

Gemensamhetskonst i konsthallen

Vernissagen i Kramfors konsthall igår var en myllrande, kreativ och levnadsglad tillställning. Det var också många som hade tagit sig till konsthallen för att låta sig inspireras av dagligverksamhetens utställning.

Återbruk och naturmaterial genomsyrar utställningen. Läckra ulltavlor med ramar av drivved, lapptäcken och väskor av återbrukade textiler samt renoverade möbler är några exempel. Små intrikata smycken och prydnader fångar ögat och är ett nöje att betrakta.

– Vi skapar gemensamhetskonst där alla deltar efter sin förmåga, säger Katarina Ingemarsson, stödassistent.

Det känns bra när vi får känna oss duktiga och göra saker tillsammans. Att vi ska bevara konsten, att det är fantastiskt och trevlig att både skapa konst och hålla vernissage, berättar några av utställarna.

Disa visar textilt återbruk i Kramfors konsthall.

Disa visar textilt återbruk i Kramfors konsthall.

Disa – delaktig i sitt arbete

Dagligverksamhet är en insats som vänder sig till personer med olika funktionsnedsättningar. Disa, som är namnet på den dagliga verksamheten i Kramfors kommun, består av Café Genomfarten i Bollstabruk, Caféet och Fixarna på Ådalsskolan, Återbruket och Navet.

– Ett av våra mål är att delta på olika sätt i samhället. Det kan handla om kulturella eller andra sammanhang. Att få visa upp vår verksamhet i konsthallen är jättevärdefullt för oss, berättar Katarina Bylund, arbetsanpassare.

Den bästa versionen av mig själv

Disa arbetar med brukaren i centrum, utifrån varje individs förutsättning och intresse.

– Målet är att våra deltagare ska kunna utvecklas till sin egen bästa version av sig själv, avslutar Rosita Werkander, stödpedagog.

Fika och trollsländor till försäljning.

Fika och trollsländor till försäljning.

Disas utställning i Kramfors konsthall pågår till och med den 14 november 2019. Personal och deltagare i Disa kommer att finnas på plats vardagar klockan 12 till 14. Då finns även smycken och fikabröd från verksamheten till försäljning.

Övriga tider då du kan besöka besöka utställningen är bibliotekets öppettider.

Läs mer

Daglig verksamhet

Kramfors konsthall

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Katarina Bylund, arbetsanpassare
Daglig verksamhet
0612-802 49
katarina.bylund@kramfors.se