27 februari 2020

Ingen personal lånas ut
mot sin vilja

Kramfors kommun arbetar sedan många år med intentionen att erbjuda heltidstjänster till alla. Nu har det kommit till vår kännedom att det florerar rykten kring detta arbete som inte stämmer.

– Ryktet säger att vår personal inom hemtjänst och särskilt boende ska lånas ut till avfallsstationen Högberget om övertalighet skulle uppstå. Något sådant har aldrig varit aktuellt, säger Inga-Lena Arkeflod, verksamhetschef för stöd, vård och omsorg.

I samband med att arbetet med Heltidsresan började fick alla som jobbar deltid besvara en enkät. Enkäten ställde frågor som varför man jobbade deltid, om det fanns tankar på att öka sin arbetstid och vad som skulle kunna vara en morot till det.

Några av de som svarade lyfte då möjligheten att jobba inom en annan verksamhet någon dag i veckan som en intressant tanke. Att kombinera två arbetsuppdrag skulle få dem att orka med en heltid.

– Högberget har aviserat att de behöver en resursförstärkning och tanken föddes att höra om det finns någon hos oss som är intresserad av att fylla ut sin tjänst där, berättar Inga-Lena Arkeflod.

– Det handlar alltså om att man VILL jobba på Högberget och jag vill å det bestämdaste betona att ingen kommer att bli utlånad dit om man blir övertalig. Vi månar om våra medarbetare!

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef
Välfärdsförvaltningen
0612-801 77
ingalena.arkeflod@
kramfors.se