Inga-Lena Arkeflod och David Wiklund.

Inga-Lena Arkeflod och David Wiklund.

01 juni 2020

Kramfors utsedd till modellkommun i välfärdsteknik

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) har utsett Kramfors kommun till digital ledstjärna för välfärdsteknik. I och med det kommer vi att vägleda och stötta Sveriges övriga kommuner i digitaliseringsarbetet inom äldreomsorg.

– Detta är ett glädjande och framgångsrikt resultat av verksamhetens arbete med att möjliggöra nya arbetssätt genom att implementera digital teknik. Våra medarbetare har både mod och vilja att genom detta skapa bättre förutsättningar för god och nära vård, framhåller Inger Bergström, chef för välfärdsförvaltningen.

Under 2020-2022 arbetar SKR för att påskynda den nationella utvecklingen. Genom att lyfta fram kommuner som ligger i framkant i utveckling och användning av digitala lösningar kommer Kramfors kommuns värdefulla kunskap och erfarenhet till nytta i hela landet.

Kramfors kommun har redan tagit stora kliv mot digitalisering och välfärdsteknik och positionerat sig som en av de ledande kommunerna i landet. Det har resulterat i en rad konkreta åtgärder, till exempel trygghetskameror, nyckelfri hemtjänst och videoteknik vid planering för hemgång vid sjukhusvistelse.

Det långsiktiga arbetet resulterade i att vi var en av fem finalister till utmärkelsen Sveriges E-hälsokommun 2019.

– Att vi i Kramfors ska få dela med oss av våra erfarenheter och arbetssätt till övriga kommuner i Sverige är otroligt hedrande. Det här är också startskottet för ett fortsatt lärande som vi förväntar oss mycket av, säger Inga-Lena Arkeflod, verksamhetschef för stöd, vård och omsorg.

Läs mer

Modellkommuner ska stärka äldreomsorgens digitalisering Länk till annan webbplats., 1 juni 2020, Sveriges kommuner och regioner

Framtidens välfärd behöver digitalisering, 1 april 2020

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Christine Borja

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef stöd, vård och omsorg
0612-801 77
inga-lena.arkeflod
@kramfors.se

David Wiklund
Verksamhetsutvecklare inom teknik
0612-803 60
david.wiklund@kramfors.se