03 mars 2021

Meddelande om vaccin till dig som har hemtjänst eller hemsjukvård

Det råder just nu stor förvirring vad gäller vaccin för länsinvånare födda 1946 och tidigare. Kramfors kommun meddelar att du som har hemtjänst eller hemsjukvård genom oss inte behöver boka tid för vaccinering. Du får en kallelse när det är dags.

Region Västernorrland har huvudansvaret för vaccineringarna, men kommunerna har också ett uppdrag att vaccinera.

Kramfors kommun vaccinerar omsorgstagare i fas 1 som har behov av att få sitt vaccin i hemmet, det vill säga särskilt boende, hemtjänst och hemsjukvård samt närstående i samma hushåll. Vi har också omsorgstagare som kan ta sig till någon av vaccinationsplatserna – dessa vaccinerar Region Västernorrland.

Ingen av dessa ovan nämnda kategorier berörs av det brev som Region Västernorrland skickat ut. Brevet är en information till 75+ i fas 2.

Bortse från brevet
Du som har en hemtjänstinsats via oss kan bortse från brevet. Med hemtjänstinsats menas även larm, tvätt och städ samt mat.

Inte heller du som är berörd av vår hemsjukvård eller bor i samma hushåll behöver boka tid. Ni blir kallade.

Uppdatering
Region Västernorrland har nu beslutat att ta omtag på sin tidsbokning av vaccin. Du som tillhör 75+ och inte tar del av någon samhällsomsorg kommer att få en kallelse av dem. Läs mer på Regionens webbplats rvn.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Jill Arkflod
Vaccinationssamordnare
jill.arkeflod@kramfors.se