Björn Seiser håller upp en tavla.

Björn Seiser visar upp något av vad man kan inhandla på Disaboden.

30 november 2021

Disaboden öppnar i Wibergska huset - invigning den 1 december

Daglig verksamheten Disa har länge haft behov av ett centralt ställe att sälja de produkter som produceras på Navet och Återbruket. Imorgon blir det verklighet! Klockan 10 imorgon öppnas Disaboden med trevligt invigningsfika.

– Det ska bli underbart roligt att få öppna, det här har vi jobbat för länge, säger Susanne Burström-Hjelm, som ända sedan september förberett lokalen och under måndagen städade och fixade det sista tillsammans med brukare och medarbetare.

Erik Malmehed står vid kassapparaten.

Erik Malmehed ser fram emot att hjälpa kunderna.

Arbetsvardag på den enskildes villkor
Disa, som står för ”delaktig i sitt arbete” har till uppgift att skapa en meningsfull arbetsdag för människor med en funktionsvariation. Verksamheten är anpassa efter de behov, förutsättningar och intressen som den enskilde har.

Navet, Återbruket, Café Genomfarten, Café Fix och Fixarna har olika inriktningar och utbud av aktiviteter som går att välja mellan. En del av arbetsvardagen kan också förläggas ute på företag.

Kia Eriksson gillar att sy och visar här en kudde av återbrukat tyg.

Kia Eriksson gillar att sy och visar här en kudde av återbrukat tyg.

Navets och Återbrukets produkter i Disaboden
Hantverk är ett populärt arbetsinslag och det tas dagligen fram produkter av hög klass. Den miljövänliga inriktningen är klart utstakad, vilket innebär att man satsar en hel del på återbruk och förädling av till exempel möbler och textilier.

Även bakning är en arbetsuppgift som lockar många. Navet har ett café, men för att ge möjlighet att marknadsföra sina godsaker ytterligare kommer det även vara möjligt att köpa kaffebröd i Disaboden. Återbruket, som tidigare hade en butiksdel i sin produktionslokal i Fiskja, flyttar nu sin försäljning till det som kallas Wibergska huset på Stationsgatan 11 i Kramfors.

– Vi hoppas att många vill komma på invigningsdagen, vi har öppet till klockan 15. Vi bjuder på fika och har vidtagit åtgärder för att covidsäkra träffen, avslutar Susanne Burström-Hjelm.

Disaboden/Öppettider

  • Måndag 10-15
  • Tisdag 10-14
  • Onsdag 10-15
  • Torsdag 10-15
  • Fredag 10-15

En bänk skapad av två trästolar.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Carina Lundin
Enhetschef daglig verksamhet
carina.lundin@kramfors.se