31 mars 2022

Snabbare tillsättning vid vakanser inom äldreomsorgen

Under 2021 förvandlade vi 35 månadsanställningar inom äldreomsorgen till fasta tjänster. Vi har dessutom blivit bättre på att snabbt fylla de luckor som uppstår när någon säger upp sig – ifjol besattes 97 tillsvidaretjänster, att jämföra med 39 året innan.

Bemanningsfrågor är viktiga för att få äldreomsorgen att fungera. Både inom särskilt boende och hemtjänst är personalomsättningen tämligen hög, frånvarostatistiken likaså. Trygga anställningar med en verksamhet som håller för överraskningar och inte sliter på personalen är därför ett måste.

– Kompetensförsörjningen är en svår nöt att knäcka, men med metodiskt arbete har vi kommit en bra bit på väg, säger Anders Lundkvist, chef för bemannings- och planeringsenheten inom välfärdsförvaltningen.

Fler anställda minskar vikariebehovet

I takt med att antalet visstidsanställningar ökat inom äldreomsorgen har behovet av vikarier minskat. Under 2021 anställdes 101 vikarier, året innan var siffran 187.

Även AVA-anställningarna (allmän visstidsanställning vid exempelvis arbetstoppar) gick ned under fjolåret från 180 till 156.

– Fler visstidsanställda innebär en tryggare grundbemanning, vilket påverkar personalens situation positivt. Ambitionen är att vi ska fortsätta med arbetet under 2022.

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?


Anders Lundkvist
Chef för bemannings-
och planeringsenheten
Välfärdsförvaltningen
0612-802 12
anders.lundkvist@kramfors.se