• |
  • Lättläst
  • | Anpassa

Text

Restaurang & livsmedelsprogrammet

Inriktningar

  • Kök och servering

Utgångar

  • Kock

Övrig information om programmet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang.

Utbildningen ska utveckla dina förmågor inom de delar av restaurang- och livsmedelsbranschen där du arbetar nära kunderna med i första hand hantverksmässiga metoder, såväl traditionella som moderna. Du kommer också att utveckla dina kompetenser i livsmedelsproduktion, matlagning och servering liksom om måltiden som helhet. Måltiden som helhet är central i utbildningen eftersom de olika verksamhetsområdena samverkar för att skapa måltidsupplevelser.

På Ådalsskolan genomför du utbildningen hos det lokala näringslivet i form av lärlingsutbildning. Lärlingsutbildning berättigar till ett extra bidrag på 1050 kr/månad.

Följ en elev!

Våga testa och kontakta programansvarig till höger eller någon av lärarna för att följa en elev på gymnasieskolan och känna hur en dag på programmet kan vara!

Uppdaterad: 2017-09-28 Sidansvarig: Krister Åkerlund

RL

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Programansvarig
Anders Westlund

 Kontakt
Tel: 070-651 62 76
anders.westlund@kramfors.se

Cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på hemsidan. Genom att fortsätta godkänner du vår
användning av cookies.