En kö av människor som har vattendunkar i händerna. Framför dem står två personer iklädda jackor med FRG:s logga och fyller på vatten i dunkarna.
16 april 2024

Kom med och gör en god gärning i FRG - Frivilliga resursgruppen

Kramfors kommuns Frivilliga resursgrupp behöver förstärkning. Vill du vara med? Du behövs och är viktig för vår kommuns beredskap och säkerhet.

Det finns tillfällen när samhällets resurser behöver förstärkning – det kan vara vid vattenbrist, längre elavbrott, översvämning med mera. Då kan deltagarna i Frivilliga resursgruppen hjälpa till. Uppgifterna varierar och kan se olika ut vid olika tillfällen.

Vem kan vara med i FRG?

Alla med god hälsa från 16 år som är folkbokförd i Sverige. Civilförsvarsförbundet ansvarar för grundutbildningen. Det behövs personer med alla olika sorters yrkeskunskap, utbildningar och erfarenheter.

FRG är ett samarbete mellan kommunen och de frivilliga försvarsorganisationerna med stöd från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Här får du veta mer - Välkommen!

Välkommen på informationsträff tisdagen den 23 april klockan 18.00-19.30 på Teaterkaféet, Folkets Park i Kramfors, där träffar du FRG och kommunens representant.

Besök FRG:s webb frivilligaresursgruppen.se Länk till annan webbplats. och skicka e-post till kramfors@civil2.se om du har frågor.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Anton Gustafsson
Beredskapssamordnare
kramfors@civil2.se