13 mars 2019

Novelläsning drog storpublik

Författaren Maria Hamberg är ute på en miniturné i kommunen. Hon läser sin novell "Erik och Gustav" ur antologin"Berättelser från Ådalen". Första stoppet var Docksta, där biblioteken i Kramfors tog emot Maria och publiken tillsammans med MUMS och Docksta Teamforever. Drygt 50 personer hade samlats för att lyssna på Maria.

Antologin gavs ut hösten 2018 av projektet "Besöksnäring i Höga kusten - en resa i tid och rum". Lars Holmberg, projektledare, fanns på plats i Docksta för att berätta om projektet i samband med novelläsningen. Projektet är inne på upploppet och arbetar för fullt med att slutföra påbörjade arbeten. Det handlar dels om ett antal byggprojekt, dels om affärsutveckling och digitalisering.

En uppmärksammad novellsamling

Tanken med novellsamlingen var att lyfta Ådalens dramatiska historia. För detta anlitades fem nationellt kända författare med kopplig till kommunen: förutom Maria Hamberg skrev Bo R Holmberg, Mats Jonsson, Therése Söderlind och Grzegorz Flakierski varsin novell. Antologin har uppmärksammats såväl lokalt som nationellt.

Ambitionen är också att novellerna ska omvandlas till geografiska rundturer, så att besökare och Kramforsbor kan uppleva historierna i landskapet. Projektet arbetar för att några rundturer ska vara tillgängliga redan i sommar.

Lyssna på novellen du med!

Maria Hambergs turné fortsätter med två stopp till under mars.

  • Torsdag 14 mars, kl. 14.00 på Kramfors Bageri & Café, Torggatan 1, Kramfors
  • Tisdag 19 mars , kl. 18.00 på Hotell Höga Kusten, Hornöberget

Läs mer om novellsamlingen här

Berättelser från Ådalen

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Frågor kring nyheten?

Lars Holmberg, projektledare 
Tel: 0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se

Karin Högström, kulturutvecklare
Tel: 0612-800 81
karin.hogstrom@kramfors.se