20 maj 2019

Webbapp ska lyfta vår historia och locka till rundturer

Ådalens starka historia ska nu lyftas upp. Digital teknik ska locka både ortsbor och besökare att göra rundturer i området samtidigt som man lär sig mer och kan delta i ett frågequiz. Kramfors kommuns första webbapp är under uppbyggnad!

Arbetet pågår inom ramen för projektet ” Besöksnäring i Höga Kusten – en resa i tid och rum” och beräknas vara klart lagom till sommarsäsongen.

– Vår intention är att skapa ett modernt verktyg, som kan locka besökare att stanna till lite längre. Det finns massor att se och uppleva i Ådalen, säger projektledare Lars Holmberg.

Webbappen, som skapas av företaget TinkIt, kommer att omfatta tre resor med olika teman.

  • Ådalen 31
  • Häxprocesserna
  • Flottningsepoken på Sandslån

Varje rundtur har ett antal frågor. Den som lyckas med bedriften att få alla rätt vinner boken Berättelser från Ådalen, som är skriven av fem Kramforsförfattare.

En webbapp är precis som namnet antyder ett webbaserat verktyg. Det är alltså inte en app som man laddar hem till den egna mobilen.

Bildtext:
Kent Nordlinder från Tinkit Webbstudio har fått uppdraget att producera webbappen. Kristine Åkerlund, Tony Uhlin och Lars Holmberg tar intresserat del av arbetet.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Lars Holmberg
Projektledare
0612-805 25
lars.holmberg@kramfors.se