27 september 2019

Mats Löfroth utsågs till Årets Entreprenör vid landsbyggargala

Stort grattis säger vi till Mats Löfroth som igår utnämndes till Årets Entreprenör av Leader Höga Kusten. Utmärkelsen skedde vid en galakväll på ett av pristagarens företag; Björkudden Hotell & Restaurang.

Mats Löfroth är ett bekant ansikte för de flesta i vårt område då han sedan många år tillbaka äger och driver Hotell Höga Kusten. För ett tag sedan införlivades även Björkudden i affärsidén. Mats har även drivit det egna företaget ML Huskonsult.

Motivering till Mats Löfroths pris:
”Mats har genom Hotell Höga Kusten länge varit en stark drivkraft och entreprenör som ständigt tänker nytt och utvecklar Höga Kusten som besöksmål. Mats är en föregångare inom Höga Kustens besöksnäring, vilket inte minst det nya förvärvet av Björkuddens Hotell & Restaurang visar. Verksamheten skapar sysselsättning i området och fungerar som en god förebild för andra entreprenörer. Mats arbetar också aktivt tillsammans med andra för att förädla och anpassa erbjudanden efter ett allt större turistflöde.”

Fler utmärkelser utdelades

Det var tredje året på raken som Leader Höga Kusten utsåg pristagare inom konceptet Årets Landsbyggare. Leader HK har medvetet satsat på platsmarknadsföring och gjort det så framgångrikt att man själv är nominerad till Årets Placebrander i ett prestigefyllt sammanhang.

Förutom Årets Entreprenör korades pristagare i följande kategorier:

Årets Förening: Urkult

Årets Attityd: Jon Hillgren, Härnö gin

Årets Landsbyggare: Robin Hörnkvist, Scenklart AB

Kramfors kommun är en av delfinansiärerna i Leader Höga Kusten.

Läs mer:

Paulina och Mats finalister till utmärkelsen Årets landsbyggare (2019-09-13)

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Susanne Königson
Tillväxt- och näringslivschef
0612-803 20
susanne.konigson@
kramfors.se