Familjen Gepertz framför sitt sekelskifteshus i Kramfors.

15 september 2022

Familjen Gepertz hittade hem i Kramfors

Familjen Gepertz hade några tydliga kriterier att utgå ifrån när de sökte efter sitt drömboende; det skulle vara ett sekelskifteshus med stora möjligheter att sätta sin personliga prägel på, det skulle vara nära en skog, utsikt över bergen men ändå nära stan. – Vi hittade det vi letade efter i Kramfors, säger Filip Gepertz. Det var som att komma hem.

Då är det ändå långt mellan Ådalen och värmländska Karlstad, där Filip är född och uppvuxen.

– Men jag bodde i Kramfors under en period då jag utbildade mig till brandman, säger han, och min fru Ellinor är uppvuxen både här och i Stockholm.

– Jag kan dock erkänna att jag inte hade en tanke på att flytta till Kramfors igen. För mig var det en håla. Jag är ju en stadskille! Numera inser jag att jag hade fel.

– I den vardag som är vår, och i det hus vi köpt och renoverar, har vi en tillvaro som ger oss både livskvalitet, närhet till den service vi behöver, bra kommunikationer och fördelen av att kunna ta del av allt som Höga Kusten har att erbjuda.

Den stora sekelskiftesvilla som Filip och Ellinor köpt och steg för steg renoverar, är på tre våningar. Takhöjden i rummen är imponerande, det finns både kakelugn och bakugn och så är det ju det här med att skogen möter staden.

– Vi fick det vi båda ville ha och för barnen är det också perfekt, med en fin utemiljö och nära till förskola och skola, säger Ellinor som för närvarande studerar till behandlingspedagog på Hola folkhögskola.

Filip är pastor i Kramfors Pingst parallellt med att han driver ett eget reklambyråföretag som bland annat producerar filmer.

Paret har fyra barn – från ett till elva år gamla – och har inte för en dag ångrat att de tog steget att bli kramforsbor.

– Jag tror att vi båda inte riktigt såg och kände hur fint det är här och vilka fördelar som stan och kommunen har när vi bodde här tidigare, säger Filip.

 

Både Filip och Ellinor beskriver att de blivit varmt välkomnade som inflyttare.

– Det är överlag enkelt ett få kontakt med människor här och att skapa relationer till dem. Du får ett så positivt bemötande när du kommer hit och särskilt kanske det blir så när man, som vi, är en stor barnfamilj, säger Ellinor.

– Vi är ju sex som flyttat in på samma adress.

Hon och Filip har bekantat sig med kommunen och Höga Kusten och hittat flera favoritplatser.

– Skuleberget, Rotsidan och Norrfällsviken är förstås pärlor. Konvaljparken vid Dämstasjön är väldigt barnvänligt. Sedan är det otroligt smidigt att ha Flogstabadet bara någon kilometer från stadskärnan. Den är en oas på sitt sätt.

– Men vi hittar regelbundet nya ställen som vi tjusas av. Som Svanö. Vi var där på sensommaren och det var helt magiskt, säger Filip Gepertz.

Han saknar inte Karlstads utbud av shopping och nöjen nämnvärt.

– Fördelarna med allt annat överväger och det är ju faktiskt bara mellan 40 minuter och en och en halv timme med tåg till större städer som Sundsvall, Örnsköldsvik och Umeå.

FOTNOT: Du kan ta del av Filip och Ellinors husprojekt på YouTube:

https://www.youtube.com/filipgepertz Länk till annan webbplats.


Familjen Gepertz

Fem glada inflyttare till Kramfors.

Näringsliv & arbete

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Marie Böhlin
Projektledare
Tel: 0612-800 85
marie.bohlin@kramfors.se