en exteriör bild på Kramfors Tennishall
15 mars 2024

Tennishallen blir sportcenter med flera verksamheter

Under våren kommer Kramfors Tennishall att erbjuda fler aktiviteter än bara tennis och badminton. Både padel och taekwondo kommer i fortsättningen också att kunna utövas här.

– Vi har under en tid undersökt hur vi skulle kunna fylla tennishallen med fler aktiviteter, eftersom vi tycker att en så central och fin anläggning borde kunna nyttjas av fler, säger Patrik Asplund, chef för Kultur– och Fritidsavdelningen.

– När föreningarna Kramfors Padelklubb och Team Kem-Joh HC3 sökte nya lokaler, påbörjades en diskussion om att skapa ett större sportcenter i centrala Kramfors.

Kramfors kommun tycker att lösningen med föreningarna Kramfors tennis, Kramfors Padelklubb och Team Kem-Joh HC3 under samma tak känns spännande och är övertygad om den kommer att locka många utövare. Det kommer även att installeras ett nytt bokningssystem som gör det enkelt för allmänheten att boka tider.

”Ännu större samlingspunkt”

Det nya sportcentret i Kramfors Tennishall kommer alltså att erbjuda både tennis, padel, badminton och taekwondo.

– Eftersom lokalen är en del av Kramfors IP kommer denna idrottsplats nu att bli en ännu större samlingspunkt för alla åldrar och aktiviteter, konstaterar Patrik Asplund.

Satsningen förstärks av att det också byggs en ny parkering och nya busshållplatser.

– Det är väldigt bra att vi kan skapa någonting så bra för så många, genom goda dialoger och konstruktivt samarbete med olika föreningar, säger Malin Svanholm (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Föreningslivet är viktigt för hela kommunen och att invånare har möjlighet till meningsfulla fritidsaktiviteter är angeläget, även för folkhälsan.

Mer information om det nya sportcentret kommer löpande under våren.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Olof Wigren

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Patrik Asplund
Tel: 0612-801 07
patrik.asplund@kramfors.se