Placeholder

Från pjäsen Loranga, Masarin och Dartanjang med Teater Västernorrland. Foto: Lia Jacobi.

11 april 2024

Hundratals barn på teaterbesök

Teater Västernorrland besöker i dagarna Kramfors Teater med sin fartfyllda föreställning Loranga, Masarin och Dartangjang. Pjäsen är en storsatsning i länet, som våra lågstadieelever får ta del av.

Varje år får alla elever från förskolan upp till högstadiet ta del av professionell kultur. Tidigare i vår har exempelvis Clownen Daff Daff besökt Centrumhuset i Ullånger och uppträtt för förskolebarn från alla kustens förskolor. Gudmundråskolans nior har gjort ett biobesök, och flera av mellanstadieklasserna har sett uppsättningar av teatersällskapet Soya.

Full fart på Kramfors Teater

Idag kunde Grämestaskolans och Skarpåkerskolans lågstadieelever samlas på Kramfors teater för att ta del av storsatsningen Loranga, Masarin och Dartanjang. Skratt, applåder och dunkande musik hördes ända ut i foaj´én. Med hjälp av Kostenheten och Arbetsmarknadsenheten kunde barnen även serveras lunch på Teatercaféet i pausen.

Imorgon fredag bussas lågstadieelever från övriga skolor i kommunen till teatern, för att underhållas av det lekfyllda och smått galna gänget på scenen. Föreställningen spelas även på lördag för allmänheten.

Vill du veta mer om pjäsen och Teater Västernorrland? Se länken nedan!

Loranga, Masarin och Dartanjang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson

Karin Högström, kulturutvecklare
Tel: 0612-80081
karin.hogstrom@kramfors.se