04 november 2020

Visning av populära naturstigen vid Kyrkviken

För två år sedan började arbetet med naturstigen längs Kyrkviken. Leden är nu nästan klar och har blivit omåttligt populär. Idag har representanter från Länsstyrelsen Västernorrland fått en specialvisning av den.

Arbetet med naturstigen bedrivs genom ett LONA-projekt, som står för lokal naturvårdssatsning. Handläggningen av sökta projekt sköts av länsstyrelsen, varför man kan säga att myndigheten är en viktig part i utvecklingen.

– Kramfors kommun sökte tre LONA-projekt 2018 och fick igenom alla. Extra roligt är att idén om en naturstig faktiskt kommer från invånarna själva genom en medborgardialog, berättar Staffan Östman.

Under förmiddagens promenad fick Torbjörn Engberg, chef för enheten Skyddad natur, Helene Öhrling, naturvårdshandläggare, och Jean Esselström, friluftslivsamordnare, ta del av både natur och kultur som lyfts fram längs leden.

Perfekt vandringsväder, gott kaffe och många berättelser om såväl arbetet med naturstigen som historiska anekdoter bjöds det också på.

– Naturstigen har blivit otroligt uppskattad bland allmänheten, vilket är otroligt roligt. Det finns människor som åker hit enkom för att vandra, avslutar Staffan Östman.

Se & göra

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Staffan Östman
Projektledare
staffan.ostman@kramfors.se