Verksamheter

I vår kommun finns verksamheter i olika storlek och med olika inriktning. Vilket kärl ni fått beror på vilken typ av sopkärl ni har idag.

Du som driver en verksamhet ansvarar själv för att införskaffa de matavfallspåsar, säckar eller annan köksutrustning du behöver för att hantera och slänga ditt matavfall. Läs mer om det under rubriken "Köksutrustning och påsar".

Livsmedelsproducent

Det livsmedels- och köksavfall som uppkommer inom tillverknings- och livsmedelsindustrin är inte ett avfall som faller under kommunens ansvar.

Camping och stugby

Driver du en camping kan du hämta en påshållare till varje stuga att fästa på lämplig plats. Matavfallspåsar till de boende gästerna i stuga, husvagn eller liknande tillhandahålls på samma sätt som för villahushållen och ni kan dela ut påsar till era övernattande gäster.

För kök och servering gäller samma sak som för övrig restaurangverksamhet där du själv behöver införskaffa köksutrustning och papperspåsar.

Informationsmaterial för verksamheter

Driver du en verksamhet som hanterar mat och livsmedel? I april 2024 hölls en informationsträff där vi igenom hur matavfall ska hanteras, vilken utrustning som finns för kök och serveringar samt vilka sopkärl ni kommer att tilldelas för att hantera den kommande matavfallsinsamlingen.

Presentationsmaterial från informationsträffen kan du ladda ner här. Pdf, 6 MB, öppnas i nytt fönster.

För frågor vänligen kontakta Kom in.