Insamling av matavfall

Under 2024 kommer alla som bor i Kramfors kommun att börja sortera ut sitt matavfall för separat insamling och behandling. Utsorteringen innebär att du kommer att få ett nytt kärl levererat för att slänga mat- och restavfall separerat från varandra. De nya kärlen börjar tömmas från och med 1 mars 2024.

Du som bor i flerbostadshus eller delar kärl med flera andra kommer behålla ditt nuvarande sopkärl men se att det tillkommer bruna sopkärl vid samma plats, dessa är avsedda för matavfall. Utsättning av dessa kärl sker under hösten 2024.

Vi har nu delat ut tvåfackskärl till alla en- och tvåbostadshus i kommunen

Har du inte fått ditt kärl levererat så ber vi dig kontakta kommun@kramfors.se och meddela dem din adress och ditt kundnummer..

Elektronikbox

Tillverkningen samt leveransen av dessa boxar är försenad och leverantören San Sac ombesörjer utdelningen av dessa från och med vecka 21. Har du fått ditt nya sopkärl innan dess kommer elboxen att levereras till din dörr. Du som får ditt nya tvåfackskärl från och med den veckan kommer att få din elbox levererad i kärlet.

Vill du komma i kontakt med San Sac?

info@sansac.se

Telefon 013-130420

Film om hur tömningen görs

Lycksele kommun har samma typ av kärl som vi har, de har tagit fram en bra film som visar hur tömningen går till.

Se film från Lycksele kommun om hur kärlen töms Länk till annan webbplats.

Frågor?

Se om du finner svaret i vår FAQ. Hittar du inte det du söker tar du kontakt med Kom in kundtjänst, kommun@kramfors.se, 0612-80 000.

Vilket matavfall ska kastas i den bruna papperspåsen?

Se informationsfilm

Därför ska vi samla in matavfall

Läs om tips i hanteringen

Tidsplanering och utställning

När ska du byta till nytt kärl?

Matavfallsinsamlingen Kramfors kommun

Se film om vad det innebär