Kramfors konsthall

Välkommen in till Kramfors konsthall. Här visas samtidskonst och konsthantverk från yrkesverksamma konstnärer. Vår förhoppning är att du blir berörd. Vi hoppas att utställningarna väcker din nyfikenhet. Får dig att ifrågasätta. Väcker din ilska. Lockar dig till skratt. Och fyller ditt hjärta med värme.

För det är vårt uppdrag att göra konsten till din angelägenhet och väcka dina funderingar. Konsthallen har som uppdrag att göra samtidskonsten angelägen och tillgänglig och vi ska visa vilken bredd av olika konstformer som finns att uppleva. I konsthallen får du ta del av den konst som är aktuell och skapas i vår samtid. Och genom detta kan vi hålla det offentliga samtalet levande.

Nästan varje månad finns en ny utställning att uppleva. Och fyra gånger per år samarbetar Kramfors konstförening med Kultur- och fritidsenheten kring en unik utställning. Även elevutställningar arrangeras av Kultur- och fritidsenheten.

Kultur- och fritidsenheten visar cirka 12 utställningar per år i varierande tekniker och uttryck. Fyra av utställningarna görs av Kramfors konstförening i samarbete med Kultur- och fritidsenheten.

Konsthallen har samma ingång som till biblioteket och biografen. Biblioteket och konsthallen är sammanbyggda längs ena långsidan och en bröstmur skiljer verksamheterna åt. Bröstmurens höjd är 1,65 meter. När man står i konsthallen ser man in i biblioteket. Längs andra långsidan är det fönster och en vägg som är 8,5 meter.

Konsthallens yta är 120 kvadratmeter med en takhöjd på 3,20 meter.

Det går bra att ansöka om att få ställa ut hos oss. Kontakt tas också med konstnärer för att belysa olika teman och frågeställningar.

Öppettider

Konsthallen är öppen samma tider som bibliotekets öppethållande.

Här finns aktuella öppettider Länk till annan webbplats.

Öppethållande andra tider kan förekomma vid speciella arrangemang.

14 jan – 6 feb Staffan Westerlund.

11 feb – 6 mar Fredrik Wimmercrantz, Kramfors konstförening.

11 mar – 8 apr Frida Hammar, en utställning för barn med aktiviteter, i samverkan med Kramfors bibliotek.

15 apr – 8 maj Kramfors konstförening.

10 maj – 22 maj Estetiska programmet, Ådalsskolan, inriktning estetik och media.

26 maj – 1 jun Träakademien.

17 jun – 7 aug Märta König, 2022 års Höga Kustenstipendiat.

12 aug – 4 sep Edward Jaris, Kramfors konstförening.

9 sep – 2 okt Mirjam Hemström.

7 okt – 6 nov Oscar Kaleva Karlsson.

9 nov – 18 nov Järnakademien.

2 dec – 8 jan 2024 Kramfors konstförening.

Konsthallen öppnades 1989 och 2010 anpassades lokalerna ytterligare allt för att öka tillgängligheten och förhöja upplevelsen för alla besökare. Ytan består av 120 ljusa kvadratmetrar som blickar ut över torget.

Kramfors kommun har en omfattande och intressesant konstsamling som har byggts upp under många decennier och som växer med nya konstinköp varje år. Konsten som köps in idag köps i första hand av konstnärer som ställer ut i konsthallen och från lokala/regionala konstnärer. Hög konstnärlig kvalitet och mångsidighet är vägledande vid konstinköp. Konsten ska också spegla strömningar i tiden.

I kommunens olika förvaltningar och verksamheter finns den konst som Kultur- och fritidsenheten köper in. Konst finns bland annat i förskolor, skolor, äldreboenden, kontorsrum och bibliotek.

Uppdaterad: Sidansvarig: Karin Högström

Kontakt

Besöksadress
Biblioteksgatan 8
872 30 Kramfors

Kontaktperson
Ninni Mellander
Tel: 0612 - 802 52
ninni.mellander@kramfors.se