Utformning av livsmedelsanläggning

Tänk på hur lokalerna ser ut där du planerar att ha din livsmedelsanläggning. Ju bättre planering och utformning desto lättare är det att hålla rent och leverera säker mat. Det är du som driver företaget som är ansvarig för att lokalerna är bra och passar för det du gör.

Tips hittar du i vårt dokument ”Informationsblad livsmedelsverksamhet” Pdf, 32.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Du kan behöva bygglov

Om du tänker starta i en lokal som inte varit restaurang eller café förut så kan du behöva bygglov. Om du gör om ventilationen eller avloppssystemet så kan du behöva göra en bygganmälan. Mer information om det hittar du på sidan Större byggnader, affärslokaler och anläggningar.

Har du en vision?

Tänk på att du i framtiden kanske vill ha ett större sortiment eller utöka din verksamhet.

Ibland kanske företaget inte kan utvecklas som du vill i just den lokalen, så ha det i tankarna när du planerar!

Uppdaterad: Sidansvarig: Erik Andrèe