Sorteringsguide

Att sortera sitt avfall behöver inte vara svårt, men är du osäker på hur något ska sorteras kan du ta hjälp av sökfunktionen i vår Sorteringsguide.

En kvinna lägger sladdar i en nätbur för återvinnig. Buren innehåller flera sladdar och annat el-avfall.

 

Sortera enligt avfallstrappan

Avfallstrappan visar oss hur avfall ska tas om hand på bästa sätt ur miljösynpunkt och Sorteringsguiden är ditt hjälpmedel för att klättra mot toppen av trappan.
Återbruk av produkter och återvinning av material betyder att vi inte behöver utvinna nya resurser från jorden för att skapa nya produkter i samma utsträckning. Det betyder att vi klättrar uppåt i trappan och gör mindre skada på miljön.

När du sorterar ditt avfall för återvinning så gör du dessutom en tjänst för din egen plånbok. Den viktbaserade renhållningstaxan i Kramfors gör att du som fastighetsägare inte behöver betala lika mycket för din sophämtning om du har sorterat bra och minskat dina avfallsmängder.

Lämna förslag eller synpunkt på sorteringsguiden i vår e-tjänst

Saknar du något i vår sorteringsguide eller har synpunkter på den? Vi jobbar löpande med att utveckla och anpassa våra tjänster för våra användare. Hör gärna av dig via vår e-tjänst. Den finner du under menyn för Relaterade länkar på denna sida.

Sveriges avfallsportal – sopor.nu

På sopor.nu finns ytterligare information om hur du sorterar ditt avfall och varför det bör sorteras, var avfallet ska lämnas och vad som händer sedan. Du kan också söka det du ska sortera och få svar direkt.
Gå till menyn för Relaterade länkar för att nå sidan.

Sveriges avfallsportal, sopor.nu, är ett samarbetsprojekt mellan Naturvårdsverket, El‑Kretsen, Recipo, Förpacknings- och tidningsinsamlingen samt Avfall Sverige.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström


Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Annamaria Berglund
Tel: 0612-803 44
annamaria.berglund@
kramfors.se