02 mars 2022

Utredning om Ullångers förskola

I början av höstterminen 2021 påbörjades en utredning om hur trångboddheten vid Ullångers förskola ska kunna lösas. Denna är nu klar och ärendet går inom kort in i ett nytt skede då rapporten presenteras för politikerna.

– Det är ju ytterst vi i nämnden som gett förvaltningen uppdraget att processa förskole- och skolorganisationen i Ullånger, säger bildningsnämndens ordförande Thomas Näsholm (S).

Uppdraget som de två rektorerna Erik Fällmer (grundskolan) och Niklas Börjesson (förskolan) fick var att tillsammans med personalen analysera det tryck som finns på förskoleplatserna och se över vilka lösningar som finns. En kortsiktig lösning för detta år, men även en metod som håller över längre tid.

– Eftersom utredningen ännu inte är delgiven i sin helhet kan jag inte gå in på några detaljer, mer än att Ullångersskolan inte har möjlighet att frigöra särskilda lokaler till förskolan, säger Thomas Näsholm och fortsätter:

– Jag har därför bett förvaltningen att titta på hur mycket en tillbyggnad till förskolan skulle kosta. Detta görs helt förutsättningslös utan att vi för den skull har bestämt att något ska byggas. Vi undersöker olika möjligheter.


Idag finns fem barn som går på förskolorna i Nordingrå och Docksta, men där vårdnadshavarna egentligen önskar placering i Ullånger. Rektor har haft dialog med dessa familjer och planen är att deras önskan ska kunna uppfyllas till hösten.

– Vi gör allt vi kan för att erbjuda en verksamhet som har hög kvalitet, men också där personalens arbetsmiljö är i balans. Kring det senaste har vi haft god hjälp av företagshälsovården Ådalshälsan, som på ett proffsigt sätt skapat en bra grogrund för samverkan och samförstånd.

Den skriftliga rapporten kommer att delges bildningsnämndens ledamöter den 6 april. I februari togs utredningsuppdraget upp vid ett muntligt informationspass i samband med nämndsammanträdet.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?


Thomas Näsholm (S)
Ordförande bildningsnämnden
0612-805 86
thomas.nasholm@kramfors.se

Anki Johnson,
Verksamhetschef förskola
Bildningsförvaltningen
0612-804 40
anki.johnson@kramfors.se