Två personer hänger upp en tavla på en vit vägg.
06 maj 2024

Esteternas vårutställning 2024

Art in progress… eller ska man säga process… En sak är säker, det har varit full fart i Kramfors konsthall idag. Eleverna på Ådalsskolans estetiska program och de som valt den individuella kursen Bild och form har förberett morgondagens öppnande av Vårutställning 2024.

– Det är främst elever från årskurs 2 och 3 som visar upp vad de lärt sig under året, berättar bildläraren Angelika Frank, som tillsammans med Lars Åhlin (grafisk kommunikation), Lena Ledin Andersson (foto) och Peter Kalander (film) bildar kärntrusten i karaktärsämnena inom estetik och media.

Fyra personer jobbar med att välja ut konstverk som ska sättas upp.

Angelica Frank, grön tröja, är en av pedagogerna som jobbar på Estetiska programmet. Fotoläraren Lena Ledin Andersson är i full färd med att hänga upp en tavla.

Som vanligt innehåller årets vårutställning en mängd inspirerande och kreativa exempel på fotografisk bild, grafik, skulptur, måleri, digitalt skapande, installationer och annat. I ett fall har konstverken skapats genom en samverkan med samhällskunskapen där teoretiska och praktiska moment utmynnat i konstnärliga tolkningar av till exempel konflikter.

Intressant är också det samarbete Ådalsskolan haft med Hola folkhögskola, som skapat musik som ska komplettera ett av verken. Fotomanipulation är annat man tagit sig an (och naturligtvis diskuterat för och emot) samt att försöka efterlikna kändisar i så kallade look-alikes.

Vernissage och efterföljande utställningstid

Vårutställningen invigs 7 maj klockan 14.00 i Kramfors konsthall. Därefter pågår utställningen till 20 maj, öppettiderna är desamma som bibliotekets.

En ljushårig ung tjej sitter på knä bredvid sitt konstverk/ett bihotell.

Nex Nordlinder har valt att utforma sitt konstverk som ett bihotell. Ekosystem och biologiskt mångfald är inspirationskällan.

Ett motiv som är uppdelat i fyra tavlor.

Måleri av Chiara Henker.

Två exempel på grafik.

Grafik av Jennelie Gullberg.

Ett stort foto som ska vara en avbild av det lilla.

Kulturskolans rektor Daniel Jonsson är slående lik originalet, den amerikanske komikern Zach Galifianakis. Fotoarbetet är gjort av Ida Borgersen.

Barn & utbildning

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Angelica Frank
Bildlärare
Ådalsskolan
073-084 99 73
angelica.frank@kramfors.se