Placeholder
16 april 2024

Bli en viktig vän – bli kontaktperson

En kontaktperson fungerar som ett stöd och en vän till en person som på grund av t.ex. psykisk ohälsa behöver extra stöd några timmar i veckan. De flesta med tid och engagemang kan bli kontaktpersoner.

Syftet med träffarna kan vara att bidra till en meningsfull fritid eller bryta isolering. Ni bestämmer tillsammans vad ni vill hitta på. Det kan till exempel vara att promenera, gå på bio, träna, läsa läxor, ta en fika eller bara sitta och prata.

Att bli kontaktperson

Vi söker kontaktpersoner i olika åldrar med olika bakgrunder, erfarenheter och intressen. Du behöver inte någon utbildning eller erfarenhet. Du behöver ha fyllt 18 år. Det viktiga som kontaktperson är att du har ett intresse av att skapa en relation som varar under en längre tid och viljan att engagera dig. Personen du blir kontaktperson för kan ha utmaningar med att själv skapa sociala kontakter och göra aktiviteter.

Intresseanmälan

När du anmäler intresse för att bli kontaktperson diskuterar vi tillsammans vad det innebär och vilket uppdrag som skulle passa dig. Känner du att det är något för dig så matchar vi dig med en lämplig person. Anmäl ditt intresse genom att använda vår e-tjänst Länk till annan webbplats..

Vill du veta mer kontakta socialsekreterare Berit Lundin 0612-802 30.

Läs mer: Att bli kontaktperson

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Socialsekreterare
Berit Lundin
0612-802 30
berit.lundin@kramfors.se