Välfärdsteknik och digitala stöd

Trygghet, delaktighet, självständighet och aktivitet. Det är viktiga ingredienser för oss som kommun och vi vill på olika sätt bidra till att livet ska vara så bra som möjligt när man behöver vård och omsorg.

Ett sätt att göra det är arbeta med digitala och tekniska hjälpmedel. Med hjälp av dessa utvecklar vi den vård och omsorg vi ger.

På den här sidan kan du läsa några exempel på sådant vi arbetar med.

Kramfors – en av tio modellkommuner för välfärdsteknik inom äldreomsorgen

Att vi satsar på välfärdsteknik inom äldreomsorgen är ingen slump. Vi har under flera år varit övertygade om de positiva vinsterna med detta och är en av föregångarna i landet på området.

Vårt arbete har uppmärksammats av SKR (Sveriges kommuner och regioner) på så vis att vi är utvalda som en av tio modellkommuner för välfärdsteknik inom äldreomsorgen.

Kompetenscenter välfärdsteknik

Tillsammans med de övriga kommunerna formar vi under ledning av SKR Kompetenscenter välfärdsteknik. Syftet med Kompetenscenter är att stötta andra kommuner med kunskap och inspiration om digitala tjänster och välfärdsteknik.


I filmen från hösten 2020 berättar välfärdsförvaltningens verksamhetsutvecklare i välfärdsteknik David Wiklund mer. En del av de saker som nämns är genomförda nu.

 

 

Följande film gjordes i vårt länsnätverk för digitalisering 2017 och visar några goda exempel på vad vi implementerat kring välfärdsteknik.

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
David Wiklund
Verksamhetsutvecklare
välfärdsteknik
Tel: 0612-803 60
david.wiklund@kramfors.se