31 augusti 2022

Ronja är Årets handledare 2022

Ronja Nordin, som arbetar i Höga Kusten hemtjänst, är utsedd till Årets handledare 2022 i Kramfors och därmed nominerad till Årets handledare i Vård- och omsorgscollege Västernorrland.

Ronja sätter alltid kvalitet och säkerhet i första hand, sedan ger hon alla det där lilla extra. Hon bär undersköterskans uniform med heder, med varm blick, leende på läpparna och har ett hjärta av guld.

Ronja finns alltid nära, bjuder in till samtal med kollegor och brukare. Följer upp, svarar på frågor och ställer själv många öppna frågor. Planerar in arbetsdagen för att eleven ska få ut så mycket som möjligt av dagen.

Hon är lugn, trygg och vänlig. Ger möjlighet till frågor och funderingar samt egna initiativ. Pedagogisk när hon möter personen på dennes nivå och förväntningar. Hon ger av hela sig själv.

Ronja tar tid för reflektion och frågor för att se om eleven eller den blivande kollegan har förstått momentet och sammanhanget. Hon ger möjligheten till praktiskt arbete med guidning om så är behovet.

Ronja är en mycket god ambassadör för undersköterskeuppdraget inom äldreomsorg!

Ett stort grattis och lycka till önskar vi Ronja!

Bakgrund
Varje år delar Vård- och omsorgscollege ut priset ”Årets handledare” till en handledare som är extra kunnig och engagerad i sitt uppdrag. Någon som hittar nya kreativa sätt att stötta och underlätta lärande hos sina elever, som är positiv och peppande, och som uppmuntrar till ett arbetssätt som är bra både för eleven själv och den som eleven ska hjälpa.

Relaterad nyhet
Nominera Årets handledare 2022

Stöd & omsorg

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna-Lena Högberg

Frågor kring nyheten?

Inga-Lena Arkeflod
Verksamhetschef Äldreomsorg
0612-801 77
ingalena.arkeflod@kramfors.se