Restaurang & livsmedelsprogrammet

Inriktningar

  • Kök och servering

Utgångar

  • Kock

Övrig information om programmet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet ska du ha de kunskaper som behövs för att arbeta inom restaurang- och livsmedelssektorn, till exempel i restaurang.

Utbildningen ska utveckla dina förmågor inom de delar av restaurang- och livsmedelsbranschen där du arbetar nära kunderna med i första hand hantverksmässiga metoder, såväl traditionella som moderna. Du kommer också att utveckla dina kompetenser i livsmedelsproduktion, matlagning och servering liksom om måltiden som helhet. Måltiden som helhet är central i utbildningen eftersom de olika verksamhetsområdena samverkar för att skapa måltidsupplevelser.

På Ådalsskolan genomför du utbildningen hos det lokala näringslivet i form av lärlingsutbildning. Lärlingsutbildning berättigar till ett extra bidrag på 1050 kr/månad.

Följ en elev

Våga testa och kontakta programansvarig eller någon av lärarna för att följa en elev på gymnasieskolan och känna hur en dag på programmet kan vara!

Kontakt

Relaterade länkar

Uppdaterad:

Innehåll på sidan