07 september 2020

Ny fas i pandemin

Efter nästan sex månader i krisläge har kommunledningen skalat ned den krishanteringsorganisation, som varit aktiv sedan mars. Läs kommundirektör Peter Carlstedts och kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholms ord om detta.

Det nya coronaviruset har påverkat hela världen under nästan ett halvt år. För att hantera nya frågor och svåra situationer har vi som kommunorganisation ända sedan utbrottet arbetat på bred front med krisledning och krishantering.

Arbetet har inneburit svåra överväganden i en ny verklighet som ingen hade tidigare erfarenhet ifrån; corona och covid-19 har prövat vårt samhälle och kommunens organisation. Många har slitit hårt och verkligen gjort det med den äran.

Särskilt tuff har situationen varit inom vård och omsorg och vi är både imponerade och tacksamma för det stora arbete som gjorts och görs där. Våra tankar går också till de som direkt drabbats av pandemin.

Att vi lämnar läget med akut krishanteringen betyder dock inte att pandemin och faran är över. Vi fortsätter att följa utvecklingen noga och har kapacitet att agera snabbt om det skulle behövas.

Skulle smittspridningen öka har vi en större erfarenhet och kunskapsbank med oss, både från det som fungerat bra och det som varit lite mindre framgångsrikt. Vi jobbar ihärdigt på med nya rutiner och arbetssätt i våra verksamheter för att hantera verkligheten.

Tillsammans tar vi oss igenom prövningen. Och tillsammans tar vi oss också an våra vanliga vardagsutmaningar som till exempel budgetarbete, förbättrade resultat i skolan och ökad attraktionskraft för kommunen.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Peter Carlstedt
Kommundirektör
0612-801 10
peter.carlstedt@kramfors.se

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se