18 november 2020

Undvik fysiska besök hos oss

Med anledning av den nuvarande situationen med smittspridning och skärpta allmänna råd vill vi be dig som medborgare att så långt det är möjligt undvika fysiska besök hos oss just nu.

Vi hjälper dig gärna via telefon eller e-post och kan även erbjuda möten via digitala mötesverktyg, men ber dig respektera önskemålet att undvika fysiska besök i Kom in kundtjänst, kommunhuset och andra kommunala lokaler under den närmaste månaden.

Vissa bokade besök hos exempelvis socialtjänsten omfattas inte av detta utan är fortfarande möjliga att genomföra på plats. Ta kontakt med den du ska träffa och lyssna av innan mötet.

Kommunens boenden
Vi har tidigare gått ut med en stark avrådan att göra besök vi äldreboenden, LSS-boenden och SoL-boenden. Istället önskar vi att ni håller kontakt med er anhörige/vän via telefon. Det går också att genomföra en digital träff. Om ett fysiskt möte är oundvikligt ber vi er kontakta boendet för att boka en tid.

Hjälp med att skriva ut
Du som har behov av hjälp att skriva ut allmänna papper ska i första hand kontakta biblioteket. Även om deras besöksverksamhet är stängd kan de hjälpa till att skriva ut och kopiera papper. Du kan mejla ut dokument för utskrift och kopiering mot en avgift.

Kom in kundtjänsts besöksdatorer är inte kopplade till skrivare. Personalen kan hjälpa till att kopiera underlag som har koppling till våra verksamheter och uppdrag, till exempel försörjningsstöd.

Gäller ärendet andra myndigheter än kommunen får du vända dig till deras servicecenter.

Lämna brev och dokument
Du som har behov av att lämna brev till en viss handläggare kan göra det i en speciell brevlåda vid Kom ins entré på Torggatan 2.

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Annica Kjellin
Chef kommunikation-
och kundtjänstenheten
0612-801 85
annica.kjellin@kramfors.se