Placeholder
29 december 2022

Gul och orange vädervarning för snöfall i kommunen

Ge dig inte ut på vägarna om det inte är nödvändigt. SMHI har utfärdat en gul och en orange vädervarning för snöfall i länet.

Den gula varningen gäller Norrlands kustland från Sundsvallsområdet upp till Norrbotten. I samband med snöfallet väntas sydostlig vind med friska till hårda vindbyar. Detta kan orsaka problem med drivbildning. Total snömängd som väntas är 15-20 cm. Varningen gäller från klockan 16 på torsdagen.
Snöfallet följs under fredagen av stigande temperatur och vid kusten kan snöfallet övergå till snöblandat regn eller regn.

Den orange varningen gäller Ångermanlands och Västerbottens kustland, från Kramfors upp till Umeå. I samband med snöfallet väntas sydostlig vind med friska till hårda vindbyar. Detta kan orsaka problem med drivbildning. Total snömängd som väntas är 20-30 cm. Varningen gäller från klockan 21 på torsdagskvällen till 07 på fredagsmorgonen.

Hur kan det påverka mig?

✔️ Finns risk för begränsad eller mycket begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.
✔️ Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

Håll dig uppdaterad:

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Jeanette Rönnberg

Frågor kring nyheten?

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Torggatan 2, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson

Tomas Braxenholm
Tekniska avdelningen
Tel: 0612-80349
tomas.braxenholm@kramfors.se

Felanmälan efter kontorstid
Gator och vägar
060-10 90 15