Genomskinliga sopsäckar och kasserade möbler står uppställda på en gård med 1 meter mellan varje hög med saker.

Grovsopsinsamling

Grovsopor hämtas i närheten av din fastighet på en grovsopsinsamling under hösten om du anmält hämtning. Vägen ska vara farbar för grovsopbilen vid hämtningstillfället. Genomskinliga sopsäckar ska användas och sopsäckarna får max väga 20 kilo/säck.

På den här sidan finner du information om vad som får lämnas, hur soporna ska sorteras och var de ska placeras.
Du kan även ta hjälp av sökfunktionen i vår Sorteringsguide för att hitta information om hur du sorterar ditt avfall.

Återbruk vid årets grovsopsinsamling

Vid grovsopsinsamlingen 2023 skedde en insamling till återbruk från några av områdena. Hur insamlingen kommer att se ut under hösten 2024 är annu inte bestämt. Insamlingen sker i samarbete med Pingstkyrkans second hand (PMU) och det är de som avgör vad som är i återbrukbart skick. Du som anmäler att du har grovavfall till hämtning behöver inte själv göra någon prioritering utan anmäler och ställer ut din produkter/avfall precis som vanligt.
Pingstkyrkans insamlingsbil kommer att hämta produkterna och lämna säckarna och högarna i fint skick för grovsopsbilen att komma och hämta resten.

Anmäl hämtning av grovsopor

För att få hämtning av dina grovsopor gör du din anmälan via Kramfors kommuns e-tjänst senast onsdag 16.00 veckan innan hämtningsvecka. När e-tjänsten öppnar för anmälan, senast juni, hittar du den under menyn för Relaterade e-tjänster på denna sida.

Är du osäker på hur du ska göra din anmälan via e-tjänsten kan du ringa Allmiljö för att få hjälp. Kontaktuppgifter finns i kontaktrutan på den här sidan. Ring eller mejla gärna om du är osäker på hur du ska sortera dina grovsopor eller vad som får lämnas. Avfall som inte är sorterat på rätt sätt kommer inte att hämtas.

Grovsopshögen ska märkas med löpnummer som du får vid anmälan och sedan placeras vid farbar väg för Grovsopsbilen senast söndag före hämtveckan. Ställ avfallet på samma plats där du ställer ditt sopkärl vid tömning eller i dess närhet.

I länk under menyn för Relaterade länkar kan du söka på din adress för att ta reda på vilken församling du tillhör.

Boende i hyreshus

Prata med hyresvärden eller vaktmästaren hur grovsopshämtningen är ordnad i ditt bostadsområde.

TV / bildskärmar och vitvaror

Under hösten hämtas TV- och bildskärmar samt vitvaror från de hushåll som anmält detta.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström