Gamla och trasiga vitvaror står staplade på hög

Grovsopor från hushåll

Trasiga möbler, verktyg, sportutrustning, porslin, el-avfall, metallskrot och annat skrymmande avfall är grovsopor och ska sorteras för materialåtervinning och energiutvinning.

Högbergets återvinningscentral tar emot grovsopor och farligt avfall och har du själv inte möjlighet att komma till Högberget så kan du lämna avfallet till Grovsopsinsamlingen eller Miljöbilen.

Tänk på att inte lämna grovsopor på återvinningsstationer för förpackningar och tidningar. De hör inte hemma där och varje år läggs det mycket pengar på att städa bort dem.

Grovsopor i Avfallstrappan

Vid sortering av grovsopor eftersträvas att hantera avfallet så långt upp i Avfallstrappan som möjligt. Allra bäst är att återanvända produkten genom att reparera, renovera eller till exempel lämna till någon second hand-verksamhet. Om det inte är möjligt så ska produkten i mesta möjliga mån materialåtervinnas, därför är sortering på återvinningscentralen mycket viktig. Se mer om hur materialåtervinning av till exempel ett kylskåp eller en glödlampa går till i menyn för Relaterade länkar på denna sida.
Om materialet inte går att återvinna så ska produkten förbrännas för energiutvinning och avfallet sorteras efter materialslag för att det ska bli rätt i processen.

Uppdaterad: Sidansvarig: Anna Karlström

Kontakt

Kom in kundtjänst
Tel: 0612-800 00

Besöksadress
Tekniska avdelningen
Ringvägen 34, vån 4, Kramfors

Postadress
Kramfors kommun
872 80 Kramfors

kommun@kramfors.se

Kontaktperson
Annamaria Berglund
annamaria.berglund@kramfors.se
Tel: 0612-800 00