02 november 2020

Nya ridhuset invigt

Äntligen! Hundratals ryttare drar nu en lättnadens suck och jublar inombords över att de iskalla timmarna på hästryggen är över. Idag invigdes det nya ridhuset i Kramfors med tillhörande stall och lokaler vid en enkel ceremoni.

Kommunfullmäktiges ordförande Peter Hedberg (S) hade den stora äran att klippa bandet och förklara ridanläggningen för öppnad. Till sin hjälp hade han Kramfors ridklubbs ordförande Ann Christine Bylund och Birgitta Lindstrand, ordförande för Mittsvenska ridsportförbundet.

– Jag är väldigt stolt över att få inviga den nya ridanläggningen. Det här är en satsning från kommunens sida som skapar en jämställd och jämlik fritid för alla, säger Peter Hedberg.

– Trots att inte själv är engagerad i hästsport förstår jag behovet av nya lokaler och önskar verkligen lycka till. Ha kul och fortsätt att bygga verksamheten ännu starkare.

Verksamheten vid ridskolan i Björknäs har under de senaste tio åren utvecklats rejält. Antalet uppsittningar i olika former (lektioner, träningar och privatlektioner) har ökat från 200 till 350 uppsittningar i veckan.

Fram till nu har verksamheten bedrivits i ett oisolerat ridhus, ägt av kommunen, vilket gjort det mycket svårt vintertid. Det nya ridhuset är isolerat så att man klarar kraven på +10 grader och kan från och med nu erbjuda betydligt bättre förhållanden för både ryttare och personal.

– Med era fina lokaler kommer ridsporten att utvecklas ännu mer. Från distriktsförbundets sida är vi glada över att få vara här idag, säger Birgitta Lindstrand.

Även Ann-Christine Bylund från Kramfors ridklubb fick chansen att uttrycka sin glädje. Hon har under hela byggtiden imponerats över att allt gått så lätt och smidigt.

– Jag är tacksam över det fina samarbete Kramfors ridklubb och personalen från Samhall haft med kommunen och den byggande entreprenören Byggnads Lennart Eriksson AB. Alla har gjort ett fantastiskt jobb.

Med hjälp av ramp och lyft kan även den med ett funktionshinder ta sig upp på hästryggen. Carina Andersson och Biranda, till vänster, blev nyligen fyra i dressyr i para-SM.

Efter invigningsceremoni hade deltagarna chans att gå runt och titta i manegen, det nya stallet och de fina kringlokalerna. Eftersom pararidning är en mycket viktig del har stor tonvikt lagts på tillgänglighetsanpassning.

I det nya ridhuset är alla välkomna!

Läs mer:
Byggprojektets sida
Bygget av det nya uppvärma ridhuset är igångsatt (2019-09-12)
Bygget av ridhuset tar fart (2019-11-01)
Så här är läget vid nya ridhuset (2019-12-04)
Utsidan av ridhuset har tagit form (2020-02-07)
Politiker gick rundvandring för att se nya ridhuset (2020-06-08)

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se

Patrik Asplund
Chef kultur- och fritidsenheten
0612-801 70
patrik.asplund@kramfors.se