Vindskydd, grillplats och brygga vid Grössjön i Väja.

Vindskyddet vid Grössjön ska ersättas av ett nytt.

15 oktober 2021

Väja och Docksta får medel
till sina utvecklingsidéer

Ett nytt vindskydd vid Grössjön i Väja och en naturmötesplats med utegym vid hamnen i Docksta. Kommunstyrelsen beviljade i tisdags ortsutvecklingsmedel till två nya intressanta satsningar.

Kramfors kommun vill ge förutsättning för alla samhällen runtomkring i kommunen att utvecklas. Med detta i tanke beslutade kommunfullmäktige att tillsätta 1,5 miljoner kronor till ortsutveckling i budgeten för 2021.

Av denna pott är drygt hälften avsatt som sökbara medel för föreningar. I våras beviljades elva ansökningar och i veckan godkändes alltså ytterligare två projekt.

– Det finns gott om utvecklingsidéer och drivkraft ute i bygderna. Detta vill vi ta tillvara och uppmuntra. Tillsammans skapar vi framtidens Kramfors, säger kommunstyrelsens ordförande Malin Svanholm (S).

Vindskydd vid Grössjön, Väja
Området runt Grössjön används flitigt som rekreationsområde. Många har fört fram önskemål om en möjlighet att kunna värma sig under hösten och vintern till Fiskevårdföreningen Öringen. Det vindskydd som finns idag är i dåligt skick och behöver bytas ut till något mer funktionellt som förstärker platsens attraktivitet. Vintertid finns det skoterled som ansluter till sjön och vindskyddet. Ett nytt vindskydd har därför ett värde året runt för både boende och besökare.

Naturmötesplats med gym vid hamnen, Docksta:
Redan nu används området vid havet och hamnen i Docksta som rekreationsområde. Vibyggerå byalag har en vision om att utveckla platsen ytterligare genom en skapa en naturmötesplats och utegym. En mötesplats för alla åldrar som också kan användas av besökare.

– Båda dessa satsningar är till nytta många och lockar till en sund livsstil. Folkhälsan är viktig ur alla aspekter, därför är Väjas och Dockstas idéer positiva, säger Malin Svanholm.

Läs mer
Orter och projekt som fick ortsutvecklingsmedel i våras

Ortsutvecklingsmedel

Kommun & demokrati

Uppdaterad: Sidansvarig: Ann-Cathrin Granbäck

Frågor kring nyheten?

Malin Svanholm (S)
Kommunstyrelsens ordförande
0612-801 04
malin.svanholm@kramfors.se