Lugnviks förskola

Verksamhet
Förskolan är en en avdelningsförskola och är belägen i samhället Lugnvik, 20 km från Kramfors stad.
Centralt i Lugnvik ligger förskolan, med gångavstånd till Ångermanälven, skog, el-ljusspår.

Så här gör vi för att uppfylla förskolans läroplan
Läroplanen genomsyrar vårt dagliga arbete med barnen. Vi arbetar bland annat med språk, matematik, motorik & rörelse, naturvetenskap, skapande och värdegrunden.

Så här gör vi för att alla barn ska trivas

Vi har en genomtänkt inskolning med alla nya barn. Detta innebär att föräldrarna får en möjlighet att lära känna personal och den verksamhet som kommer att bli en del av barnens vardag. Vi anser att trygga föräldrar ger trygga barn. Det är även viktigt med tydlighet och att ha en öppen dialog mellan personal och föräldrar anser vi. Vid vikariebehov strävar vi alltid efter att ordinarie personal går in och täcker upp, detta för att barnen ska känna sig trygga i verksamheten. Vi lägger stort fokus på värdegrundsarbetet, vilket vi aktivt arbetar med både strukturerat och i den dagliga samvaron.

Det här utmärker vår förskola

Vi strävar efter att arbeta nära barnen, i deras lek och kommunikation. Våra barn är oftast hjälpsamma, omtänksamma och trevliga mot varandra, personal och besökare.

Vi har en stor gårdsplan som möjliggör för oss att använda oss av en stor variation av aktiviteter. Vi är ute mycket på förskolan, både på gården och på olika utflykter. Närheten till skogen gör att vi har möjlighet till att ta skogspromenader, som ger inblick i naturens kretslopp. Detta inspirerar barnen att lära nya begrepp och skaffa sig nya erfarenheter.

Hitta oss på kartan

Den gröna symbolen i kartan (barn som leker) visar platsen för förskolan.

I kartan kan du zooma in och zooma ut (plus- och minussymboler) samt förflytta dig i kartan med muspekaren. Vill du öppna kartan i helskärmsläge, välj den tredje symbolen från topp. Avmarkera symbolen när du vill lämna helskärmsläget.


Visa karta med alla teman i eget fönster

Visa karta med alla teman i eget fönster

Via länken under kartbilden når du kartor med olika teman. När du öppnat kartan kan du välja olika teman (vyer) genom att tända och släcka lager i kartan. Se exempelvis menyn i kartan och välj Barn & utbildning och välj att tända och släcka lager i underrubrikerna.

Uppdaterad: Sidansvarig: Carl Sundström

Kontakt

Telefon
0612-81 06 74

Besöksadress
Villavägen 16
872 75 Lugnvik

E-post
lugnviks.forskola@kramfors.se

Rektor
Elisabeth Grannas
Tel: 0612-80277
elisabeth.grannas@kramfors.se