Livsmedel

Miljö- och byggavdelningen har till uppgift att kontrollera att livsmedelsföretag följer den lagstiftning som finns.

På plats i verksamheterna kontrollerar vi att maten hanteras på ett säkert sätt, att det är rent och snyggt i lokalen samt att du som kund inte riskerar att bli lurad eller vilseledd.

Livsmedelsföretag finns inom många olika branscher och kan vara både kommunala och privata, till exempel restauranger, caféer, butiker, skolkök, bagerier, B&B, vattenverk samt kök på gruppboenden.

Matförgiftning

Om du misstänker att du blivit matförgiftad, kontakta miljö och bygg på telefonnummer 0612-800 00 snarast. Det är viktigt att du så tidigt som möjligt anmäler misstanken om matförgiftning. Ju snabbare vi får in din anmälan desto större möjlighet har vi att utreda vad som kan ha varit orsaken och förhindra att fler blir drabbade.

Klagomål

Om du vill lämna ett klagomål på livsmedelshantering, rengöring eller annat i en restaurang, butik eller annan livsmedelsverksamhet kan du kontakta miljö och bygg på 0612-800 00 så gör vi en utredning. Om du köpt en vara som är dålig bör du i första hand kontakta butiken eller tillverkaren. Om du inte är nöjd med bemötandet du får, kontakta oss.

Vill du veta mer om mat, näring, lagar och bestämmelser med mera gå in på Livsmedelsverkets hemsida Länk till annan webbplats..

Uppdaterad: Sidansvarig: Erik Andrèe

Kontakt

Miljö- och byggavdelningen

Besöksadress
Ringvägen 34

Postadress
Ringvägen 34
872 80 Kramfors

Kontaktpersoner
Märith Löfgren
Tel: 0612-803 75
marith.lofgren@kramfors.se